BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Ásványkiállításon jártunk

01Geológiaszakos tanulóink rendre ellátogatnak a városban évente megrendezésre kerülő kiállításra, melyet a Magyar Minerofil Társaság Békéscsaba Városi Ásványgyűjtő Köre jóvoltából élvezhetünk. Idén ez azért volt - főként számomra – más, mert ősmaradványok is bemutatásra kerültek, és a társaság tagjaként és kiállítóként két diákunk, Virók András és Zemencsik Tamás 12. Dg osztályos tanulók gyűjteményének egy részét is módunkban állt megtekinteni.

Tudtam róluk - és honlapunk egy korábban kelt cikke alapján az olvasók is tudhatják már -, hogy ők ketten nagyon régóta, és nagyon komolyan gyűjtik az ásványkülönlegességeket, nem csak pénzt, hanem időt és energiát is szánva rá, hiszen mint sokszor mondják, azon ásványok képviselnek igazi értéket számukra, amiket maguk gyűjtöttek. A 9. Dfl csoport diákjai azon kiváltságos helyzetben voltak, hogy András és Tamás személyesen tartottak előadást nekik az ásványok rendszerzéséről, keletkezésükről, fizikai tulajdonságaikról, gyűjtésük módjáról. Túlzás nélkül állíthatom, szaktudásuk több mint elegendő, komoly kihívás elé nem lehet őket állítani ásványtan témakörben.

A kiállításra ugyan a geológia, illetve fluidumkitermelő szakra járók látogattak el, úgy hiszem, azoknak is érdekes lehet, akik nem tudják, hogy melyik ásvány milyen kristályrendszerű vagy, hogy melyik miért is színes pontosan. Ezért bátran ajánlom bárkinek, aki szereti a szépet. Remélem, minden tanulónak és a későbbiekben a kiállításra látogatónak elnyerték és elnyerik a tetszését a kiállított darabok. A kiállítás e héten csütörtökig, vagyis december 19-ig látogatható. A képek pedig beszéljenek önmagukért!

 020304

050607

080910

Copyright © 2013. All Rights Reserved.