BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

A téli szünet élményei

1Decemberben már mindannyian nagyon vártuk a téli szünetet és az ünnepeket. Hogy hogyan is telt ez a két hét? Erre a kérdésre válaszol két vízműs diák.

 

BR: Nagyon jól éreztem magam a téli szünetben. Sokat pihentem, és élveztem a karácsony minden pillanatát. Először nagymamámnál díszítettük fel a karácsonyfát húgommal együtt. Igaz mamának műfenyője van, de mi azt is ugyanolyan szeretettel díszítettük, mintha igazi volna. Mint minden rendes nagyi, ő is ellátott bennünket finomabbnál finomabb süteményekkel, be kell valljam, nem tiltakoztunk az evés ellen.

Ahogy már évek óta szokás nálunk apa délután behozta a kertből a fenyőt, amit fel is díszítettünk. Anya eközben a konyhában sütött-főzött. Nagy izgalommal vártuk az ajándékbontást. Az estét zenehallgatással és közös játékkal töltöttük.

A szilveszter gyorsan eltelt. Unokatestvéremék jöttek hozzánk, kártyáztunk, filmet néztünk, nagyon jó hangulatban telt az este. Éjfél után kimentünk az udvarra, hogy „támogatást” nyújtsunk a kutyánknak, hiszen nagyon fél a tűzijáték és a petárda zajától. Persze a pezsgőzés sem maradt el. Másnap elmentünk újévet köszönteni a család többi tagjához.

A szünet többi részét olvasással és igazi tini lévén egy kis számítógépezéssel töltöttem.

 

BB: A mostani téli szünet is nagyon jól telt. A karácsony nagyon meghitt volt. Szűk családi körben ünnepeltük meg a szeretet ünnepét. Szilveszterkor már kicsit többen voltunk. Anya és apa testvérei közül sokan eljöttek. Az újévet nálunk 27 pezsgőspohár koccanása és sok gyerek nevetése köszöntötte.

Délutánonként sokat játszottam a kutyámmal és a macskámmal. Sokat sétáltam a parkban, ahol a régi barátokkal is összefutottam.

Jó volt otthon két hétig, kipihentem magam, s most kicsit felfrissülve folytathatom a tanévet.

234

Copyright © 2013. All Rights Reserved.