BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Próbára tettük koris tudásunkat

1A Vízműtől öt percnyi sétára műanyag borítású korcsolyapálya kezdte meg működését novemberben Békéscsabán, a Szent István téren. Diákjaink élnek a lehetőséggel, gyakran látogatják a műintézményt, - esetenként „testületileg” is. Nem véletlen tehát, hogy két írás is érkezett szerkesztőségünkbe, melyek közvetlenül a téli szünet előtt megesett korcsolyakalandokról szólnak.

Ezúton mindkét életképet közkinccsé tesszük.

 

- szeri -

Koripályán a 10. E

A sokak által várt karácsony lassan beköszönt, a készülődést már rengeteg helyen látni lehet. A boltokban ajándékot vásárló emberek nyüzsögnek, színes izzósor díszíti a házakat és persze a táj is gyönyörű. A karácsonyi vásár is megnyitotta kapuit a Szent István téren. Árulnak ott sapkákat, könyvet és ékszereket is. Ami a korábbi évekhez képest újdonság az az, hogy nemcsak vásárolhatunk, hanem kipróbálhatjuk tehetségünket a műanyag borítású korcsolyapályán is. Az ismerőseim közül már sokan összeszedték a bátorságukat, és megkóstolták a korizást. Volt akinek könnyen ment, és persze olyan is volt, aki csak bukdácsolt.

A minap mi is kimentünk az osztály nagy részével a térre, hogy próbára tegyük koris tudásunkat. Nekem nem igazán volt „sikerem”, mivel még nem is volt soha a lábamon jégkorcsolya. Az osztály javára szóljon viszont, hogy voltak olyanok is, akik szépen siklottak a pályán. Ha már jég, akkor a korongozás sem maradhatott el. Habár ahhoz sem árt, ha tud az ember korcsolyázni.:-)

Én eddig még talán egyik évben sem hagytam ki a vásárt, hiszen hangulatos, szép, és ha csak meglátom, jobban érzem magam. Szerintem a december az év egyik legszebb hónapja, főleg ha esik a hó. A barátaimmal olyankor hógolyózunk és hóembert építünk. No és persze minden évben visszatér a fehér karácsony kérdése.

Írta: FL 10. E

 

Rendhagyó tornaóra, avagy milyen a csabai műjégpálya

A téli szünet előtti napon a 10. A osztály úgy döntött, hogy közösségi összetartásukat megerősítik egy közös élménnyel, ami ezúttal egy kiruccanás volt a Szent István téren lévő műjégpályára.

A "bandának" egy részét profibb korcsolyások alkották, de a kevésbé ügyesebbeknek is sikerült megtenni az első lépéseket a gyakorlottabbak segítségével. Utóbbiak egyből, az előbbiek kisebb tétovázás után láttak neki az élményszerzésnek.

Szerencsére nem történt semmilyen baleset, mindenki egyben maradt. Miután elfáradtunk, egy jó forró csoki kíséretében beültünk a téren található McDonald’s-ba, és megbeszéltük a korcsolyázás közben történteket.

Nagyon örültünk neki, hogy a csütörtöki tornaórán egy kis szabadtéri programmal gazdagodhattunk, amit mindannyian nagyon élveztünk.

Varga Tibor és Kaposi Ferenc 10. A

 

Powered by RS Web Solutions

Copyright © 2013. All Rights Reserved.