BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Vízművész

00Diószegi Noémi 10. B osztályos tanulóról kevesen tudják, hogy szabadidejében szívesen fest, rajzol. Örömmel mesélt nekem hobbijáról.

 

- Mióta érdeklődsz a művészetek iránt? Hamar megmutatkozott tehetséged?

 

- Mint ahogy minden kisgyerek, én is szerettem rajzolni. Óvodában szabadfoglalkozásokon is szívesen rajzoltam másoknak, talán azóta foglalkoztat a művészet világa. Ahogy telt az idő, az érdeklődésem nem lankadt. Számos képet rajzoltam, festettem, és az évek során szerencsére többen is megdicsértek.

 

- Mi/ki motivál téged, hogy egyre jobb s jobb légy?

 

- Egyszerűen csak szeretnék fejlődni. Saját magamnak szeretek elsősorban megfelelni.

 

- Van kedvenc festőd, akinek a képeit megcsodálod, vagy ez csak egy teljesen szabadidős tevékenység?

 

- Inkább szabadidős tevékenységnek mondanám. Bár szoktam nézegetni nevesebb festők képeit érdeklődés céljából, de nem igazán hatnak rám alkotás szempontjából.

 

- Gondolom, nem úgy szoktad, hogy leülsz egy fehér lap elé, és azonnal rajzolsz. Honnan merítesz ihletet?

 

- Gyakran pedig csak leülök elé, és azonnal hozzálátok, mivel elképzeléseim mindig vannak. Mikor mi jut eszembe. Ihletet igazán nem szoktam meríteni sehonnan direkt módon, de ha mégis nagyon szorult helyzetbe kerülök, akkor interneten böngészek, hátha találok valami különlegeset. Másolni nem igen szeretek, ezért is igyekszem belerakni saját vonásokat a műveimbe, hogy érzékelhető legyen a sajátos stílusom.

 

- Van kedvenc témád? Mit szeretsz leginkább megfesteni/megrajzolni?

 

- A természet nagyon érdekes, az évszakok és az időjárás változatossága, a sokszínű növény- és állatvilága miatt. Legszívesebben a növényeket szeretem ábrázolni.

 

- Magasépítő szakra jársz, épületeket is szívesen rajzolsz?

 

- Természetesen, habár elég hangulatfüggő. A részletesebb, kidolgozottabb épületek közelebb állnak hozzám. Lehet, több munkával és idővel jár a kidolgozás, de igazán megéri.

 

- A rajzoláson, festésen kívül van még olyan művészeti ág, amiben szívesen alkotsz?

 

- Igazából bármivel szívesen dolgozom. Volt már alkalmam kipróbálni az agyagozást, illetve úgynevezett „gyöngyfákat” is készítettem.

 

Köszönöm, hogy meséltél nekem különleges hobbidról. További sok sikert kívánok neked.

 

1 2 3 4

5 6 7

Copyright © 2013. All Rights Reserved.