BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Szakmai versenyek

1Iskolánkban hagyomány, hogy a tehetséges végzős tanulók minden évben részt vesznek az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen. Decemberben lezajlottak a házi versenyek. A legjobb magasépítő szakosok január 7-én mérték össze a tudásukat a verseny első fordulóján. A múlt hét pénteken a vízügyesek ragadtak tollat. Hat végzős fiú gondolkodott és számolt lelkesen.

Takács Márk 14. E-s tanuló a következőket mesélte a versenyről:

-  Úgy érzem, hogy amennyire tudtam, megoldottam a feladatokat. A verseny két részből állt. Az első feladatsor megoldására három órát kaptunk, a második részre pedig kettőt. Szerkesztenünk kellett izohiétavonalakat, számolnunk kellett vízhozamot és csőveszteséget. Ezeken kívül kapcsolódott feladat a földkitermeléshez és a vasbeton szerkezethez is. Én a második feladatsort egyszerűbbnek éreztem, talán jobban is sikerült. Az eredmény körülbelül 2-3 hét múlva derül ki, addig csak reménykedni tudok a legjobbakban.

A földmérő szakosok márciusban írják az első fordulót. Reméljük, minél többen továbbjutnak a döntőbe. A magasépítőknek Budapesten az Expo területén, a vízügyeseknek Szolnokon lesz tavasszal az országos döntő. A legügyesebbek szerezhetnek többletpontokat a továbbtanuláshoz, és mentesülhetnek bizonyos szakmaivizsga-részek alól. Szerencsére eddig minden évben ott voltak a vízműsök a végső megmérettetésen. Kívánom, hogy ez idén se legyen másképp.

234567

8

Copyright © 2013. All Rights Reserved.