BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Irány biciklizni…


Nemsokára itt a tavasz. Az idő egyre jobb, és a napot is egyre többször látjuk sütni. A kellemes időjárást érdemes kihasználni. Ilyenkor jót lehet sétálni vagy biciklizni. Ezt teszi Hack Dávid 10. A osztályos tanuló is, aki már öt éves kora óta kerékpározik. Nem véletlen a lelkesedése, hiszen édesapja is komolyan űzi ezt a sportot. Dávid mindössze nyolc éves volt, mikor végrehajtott egy 50 kilométeres teljesítménytúrát. Mivel ő volt a legfiatalabb versenyző, ezért külön kitűzőt is kapott, amire nagyon büszke. Azóta is szüntelenül edz.

 

Az eltelt évek alatt öt biciklit is beszerzett, amelyeknek természetesen külön rendeltetésük van. Van országúti kerékpárja, mountain bike-ja és versenybiciklije is. Elmesélte, hogy milyen is egy-egy edzés. A barátaival kitűznek egy útvonalat a megyében, és azt teljesítik. Persze nem szokták 50-60 km alá adni a távot.

 

Ehhez a sporthoz természetesen nem nélkülözhető a megfelelő ruházat sem. Dávidnak van speciális nadrágja, cipője és bukósisakja is. Ezek szükségesek voltak akkor is, amikor idén nyáron körbebiciklizte a Balatont a barátaival. Ez már a harmadik körtúra volt. Saját bevallása szerint 10 óra alatt teljesíthető a táv. A túra részleteiről már egy korábbi cikkben beszámoltunk. http://www.vizmu.net/index.php/component/content/article/37-egyeb/797-tura-a-balaton-koeruel.html

Dávid nagyon elszánt. Szeretne biciklizni idén Szentendre környékén, és ha lehet, akkor külföldön is. Járt már Olaszországban, oda szívesen visszamenne egy túra erejéig.

Mindig figyelemmel kíséri a kerékpáros versenyeket, főleg a Tours de France-t. A versenyzőktől ő is kitartást tanul, amit az élet számos területén hasznosíthat.

 

 

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.