BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Jogom van tudni

1

Tisztelt Bíróság!

„Jogom van tudni” címmel rendhagyó osztályfőnöki óra volt szerdán a Vízmű 10. B osztályában. A rendezvény a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Drámapedagógiai Nevelést Segítő (DNS) Alapítvány és a Vásárhelyi Pál Szakközépiskola együttműködésében valósult meg.

Az iskolába három - a jog, a dráma, a szervezés és a pedagógia tudományában jártas - szakember érkezett, akik megszervezték, levezették a tanórát: eljátszottak és eljátszattak diákjainkkal egy igen érdekes tanmesét.

 

A történet első részét filmen láttuk: egy meggondolatlanul szervezett, részegségbe fulladó  születésnap az egyik fiú halálával végződik. A felelős előzetes letartóztatásba, majd bíróság elé kerül. A bírósági tárgyalás azonban már élőben - a vízműs diákok aktív részvételével - zajlott. Diákjaink felelősen, teljes átéléssel játszották szerepüket, miközben egy sor tanulságot örökre leszűrtek.

Az óra záró szakaszában szervezett „hőmérő-játék”-ból kiderült, hogy diákjaink - nem utolsó sorban e drámai játéknak köszönhetően - jól eligazodnak az élet dolgaiban, realista értékrenddel és fejlett igazságérzettel rendelkeznek.

A Békéscsabai Vásárhelyi Pál Szakközépiskola és Kollégium ezúton mond köszönetet Medgyesi-Régaisz Petrának a szervezésért, valamint Endrédy Gábor, dr. Horváth Imre László és Turi László uraknak az élményteli megvalósításért.

 2345

Copyright © 2013. All Rights Reserved.