BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Táncművész a Vízműben

1 Ha Botta Tibor sietős tánclépésekkel közeledik a Vízmű felé, akkor már tudjuk: a negyedikesek elkezdték a felkészülést a szalagavatóra. Az idén a 12. D és a 12. E osztályok táncprodukcióját tanította be a tanár úr és a siker most sem maradt el. Sok éve tart  már együttműködése az iskolával, szereti a vízműsöket betanítani. Elmondása szerint jó velük dolgozni, mert lelkesek és szorgalmasak. Eleinte kissé botladozva, de azért kitartóan igyekeznek ellesni a lépéseket.

A próbákon rendszeresen megjelennek, pedig a tanítás után késő délutánig gyakorolnak és utána kell még  a másnapi órákra készülniük. De a közös munka öröme, a sikeres szereplés, a közönség elismerő tapsa  feledteti a fárasztó próbákat.

 Sokan nem tudják, de Botta Tibor nemcsak tanítani, hanem tanulni is járt a Vízműbe. A tánc ugyan mindig jelen volt az életében, de a továbbtanulási tervei között nem szerepelt. A Kemény Gábor Szakközépiskolában tett érettségi vizsga és a katonaság után  a Gödöllői Agrártudományi Egyetemre jelentkezett. A felvételire előkészítő tanfolyamot matematikából és fizikából a Vízműben végezte, ez is hozzájárult a sikeres továbbtanulásához. 1991-ben szerzett mezőgazdasági gépészmérnöki diplomát levelező tagozaton, de a rendszerváltás idején nem tudott elhelyezkedni a szakmájában. A kötetlen munkaidőt biztosító taxizás mellett  viszont tudott tanulni, tanítani és táncolni, hiszen a táncot  természetesen sosem hagyta abba. Tánctanárként és koreográfusként  1992-ben megalakította a Lakótelepi SE Modern és Sporttánc szakosztályt, ami azóta a megye modern táncművészeti fellegvárává nőtte ki magát. 1989-től 2002-ig profi divattáncosként  partnereivel kiváló versenyeredményeket ért el különböző kategóriákban: 

 

Országos bajnokság    2-3-4. hely

 

Európa-bajnokság      5-6. hely

                                                                                                 

Világkupa                   2. hely  

                                                                                

  És amire a legbüszkébb: a  profi argentin tangó világbajnokságon  Miamiban  elért 10. hely!  A lista persze nem teljes, többször megkapta az érdemes sporttáncos kitüntetést is . A testkultúra fejlesztésében végzett munkájáért pedig átvehette a Békés Megye Testkultúrájáért Kitüntetést a megyei önkormányzattól.

A szakosztályon belül megalakult ACID Jazz Dance Company tánccsoport felkészítőjeként szintén számos elismerésben volt része. Az eltelt 22 év alatt többszörös Európa-bajnok, országos bajnok és fesztiválgyőztes csoportot nevelt ki a modern és kortárs táncművészeti kategóriákban, ez igazán nagyszerű teljesítmény. A gyulai központú ACID Jazz Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanáraként  pedig az utánpótlás nevelésével foglalkozik. Egy kis szómagyarázat: az acid jazz egy könnyűzenei stílus, ami a jazz, a funk és a hip hop elemeit ötvözi.

Diákjaink talán nem is tudták, hogy ilyen nagy tudású, igazi profi szakember  irányításával készültek a szalagavató műsorára. Végezetül egy kis kiegészítés: nem csak Tibor tanult a Vízműben, édesapja is nálunk érettségizett és az egyik táncpartnere szintén vízműs volt...

 

Powered by RS Web Solutions

Copyright © 2013. All Rights Reserved.