BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hogyan is ünnepeltünk? Iskolai rendezvények a víz világnapján

1Az elmúlt hét pénteken a víz világnapja alkalmából színvonalas előadásokon és izgalmas vetélkedőn vehettek részt iskolánk tanulói. Megtisztelt bennünket többek között a KÖVIZIG árvízvédelmi osztályvezetője, Kisházi Péter Konrád, aki a „Víz és energia” szlogen jegyében a diákokat a vízenergia felhasználásával, hasznosításával-hasznosulásával ismertette meg. Utána Rung Attila, iskolánk óraadó tanára beszélt a település-vízgazdálkodásról. A vízellátás-csatornázás történetét mutatta be a kezdetektől napjainkig, megismerkedhettek a diákok az ókori vízgazdálkodás történetével és eszközeivel, módszereivel, a szakmai fejlődés lépéseivel és a napjainkban alkalmazott eljárásokkal, technológiákkal és berendezésekkel. További érdekes és hasznos tanácsokkal látta el a vízműsöket Virág Mihály tanár úr is.

A harmadik óra utáni nagyszünetben a DÖK tagjai játékos versenyre hívták a többi vízműst.  Több állomáson is bizonyíthatták ügyességüket a vízzel kapcsolatos feladatokban. Sok győzni kész tanuló gyűlt össze a vízivó-versenyre. Egy pohár vizet kellett minél rövidebb idő alatt szívószál segítségével meginni. Szintén népszerű volt a vízibomba-kirándultatás is, melynek során egy vízzel töltött léggömböt kellett kézben végigvinni egy szlalompályán. Többen is kipróbálták, hogy mennyi idő alatt képesek egy tál víz mélyéről elfogyasztani a narancsszeleteket.

Akik éppen nem versenyeztek, azok megtekinthették a kémiateremben Szépné Fejér Dina tanárnő vízzel kapcsolatos bemutatóját.

A vetélkedő után a győztesek örömmel vették át a megérdemelt jutalmakat.

Eredmények:

Kvíz:

  1. 11. D
  2. 14. B
  3. 10. B

Vízivó-verseny:

  1. Horváth Csaba 9. D
  2. Balogh Soma 9. D
  3. Kazár Péter 10. D

„Vízmozgatás”:

  1. Szabó Ádám 12. A
  2. Leel-Őssy Dániel 12. D
  3. Farkas János 14. E

„Horgászat”:

  1. Szabó Ádám 12. A
  2. Braun Gergő 10. B
  3. Gábli Ágnes 9. D

„Vízibomba-kirándultatás”:

  1. Juhász Márk 14. Df
  2. Dóró Gábor 12. E
  3. Tenglovits Márkó 12. E

Narancsevés:

  1. Virók András 12. D
  2. Leel-Őssy Dániel 12. D
  3. Szabó Ádám 12. A

 

Az eredményhirdetésen derült fény arra is, hogy ki nyerte a víz világnapi rajzversenyt. A pályázók a Víz és energia szlogennek megfelelően főleg vízi erőműveket ábrázoltak.

  1. Diószegi Noémi 10. B
  2. Tímár Andrea 11. B
  3. Oros Anna és Vincze Gréta 9. E

Különdíjas: Sóvári Bianka 10. E

Gratulálunk a győzteseknek. Ne feledjük, hogy víz nélkül nincsen élet, óvjuk legféltettebb kincsünket!

23456789101112

Copyright © 2013. All Rights Reserved.