BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Apropó: Vásárhelyi diáknapok!

01Hamarosan itt a tavaszi szünet; azonban a Vízműben régi hagyomány, hogy a pihenés előtti néhány nap a tanulás mellett azzal telik, hogy néhány vállalkozó szellemű diák és a stábja összeméri különböző képességeit, például a kreativitását, szervezőkészségét a Vásárhelyi diáknapokon. A vetélkedés győztese képviselheti iskolánkat ősszel a Garabonciáson. Az elmúlt tanévben Puskely Gergő (11. B) és csapata bizonyult a legsikeresebbnek, az idén azonban át kell adnia valakinek a tavalyi sikerrel járó diákigazgatói címet. Az eltelt egy év tapasztalatairól kérdeztem Gergőt.

 

-       - Gergő, hogyan látod, sikerült elérni a céljaidat, sikerült megvalósítani a terveidet az elmúlt egy évben?

-       Konkrét ígéreteim nem is nagyon voltak azon kívül, hogy a lehető legjobban fogok teljesíteni a Garabonciás Napokon. Nyugodt lelkiismerettel mondhatom, hogy ez meg is történt, hiszen minden tudásommal, a stáb minden erejével és az iskola egyik legnagyobb összefogásával sikerült olyan Garát csinálni, amire még sokáig emlékezni fognak. Bár sokszor, amikor visszanézek a statisztikára és az eredményre, elszomorít az 5. hely a nevem mellett, hiszen a sok év múlva érkező diákok már nem fogják tudni, hogy mit alkottunk, csupán a számokat fogják látni. Én köszönöm még egyszer az iskola közösségének, hogy mellettem álltak, és ott voltak. Remélem, tényleg élményekkel tudtuk gazdagítani őket.

-        - Mit jelent diákigazgatónak lenni a Vízműben?

-        Általában az iskolánkban a diákigazgatói cím nem jár sok megkülönböztetéssel a Garabonciás után. Szerintem jó lenne, ha a közösség kiválaszt valakit azzal a szándékkal, hogy a diákok érdekeiben intézkedjen és szervezkedjen, azt érdemes lenne valamilyen feladatkörrel megbízni. Én például próbálkoztam a diákönkormányzattal együtt szervezni dolgokat az iskolában, kisebb-nagyobb sikerrel ez ment is. Most viszont kötelességemnek érzem a szerepvállalást a diákhét szervezésében, hiszen szeretném én is, hogy a lehető legalkalmasabb személy és a stáb tudja szeptemberben ismét képviselni iskolánkat a városi megmérettetésen.

-       - Hogyan érzed, mivel lettél gazdagabb az eltelt időszakban?

-       Az biztos, hogy rengeteg élettapasztalattal, amivel próbálom segíteni a következő jelölteket igény esetén. Úgy érzem, mintha évekkel érettebben látnám a világot és annak működését. Rengeteg új, remek embert ismertem meg, és sok új baráttal lettem gazdagabb. Sokan nem is gondolják, hogy mennyi mindent fel kell áldozni egy ilyen célért és egy ilyen álomért. Sok mindent elveszítettem munkám során, és voltak dolgok, amik kimaradtak az elmúlt évemből, viszont rengeteg mindent kaptam, ami miatt azt érzem, hogy megérte és örömmel tekintek vissza mindig az elmúlt egy esztendőre.

-       - Milyen terveid vannak a diákélet területén a jövőben?

-      Kíváncsi vagyok, hogy ki lesz az új diákigazgatónk, és hogy mennyivel fog változni az élete itt a Vízműben… Persze, nehogy azt higgye bárki is, hogy megszabadulhat tőlem :D, ugyanúgy fogok tevékenykedni a diákéletben, amennyire a korlátaim engedik, hiszen ez az életem: a folyamatos szervezés és érdekképviselet. Ha valaki egyszer belekerül ebbe a mókuskerékbe, nehezen tud kiszállni innen. Mindazonáltal sok sikert az idei jelölteknek, stáboknak! Remélem, a lehető legjobbat hozzák ki magukból.

-      - Köszönöm a beszélgetést!

0203040506

 

 

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.