BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Iskolai hírek » Rendezvény


Korszerű szoftverekkel tanítunk

0 Mint tudjuk, az informatika a leggyorsabban fejlődő, változó, állandóan átalakuló tudományág. A technikai fejlődéssel - a szűk anyagi források mellett - nehéz az iskoláknak lépést tartani. Ezért is külön öröm, hogy a Microsoft Magyarország támogatásával iskolánk használja a legújabb Office-csomagot, a 2013-t. Tanulóink is örömmel veszik tudomásul, hogy szoftverparkunk legújabb tagjával tanulhatnak. Nekünk, tanároknak is állandó kihívást jelent az új programot tanulni-tanítani.

 

Egy-két újdonság:

Most már nem csupán egy üres fájlt látunk indításkor, hanem választhatunk egy nemrégiben használt állományt vagy egy nekünk tetsző sablont is. A OneDrive-ban (népszerű nevén: „felhő”) bejelentkezhetünk, és akár a webről, akár saját számítógépünkről megnyithatjuk jegyzetfüzeteinket.

Nem kell többé a párbeszédpaneleken tallóznunk és görgetnünk. A leggyakrabban használt mappák kezdettől fogva ott szerepelnek előttünk, sőt akár rögzíthetjük is azokat egy adott helyen, hogy mindig elérhetőek legyenek.

Mostantól minden Office-programban egy helyen, a Fájl > Megosztás lapon találjuk meg mindazokat a lehetőségeket, amelyekkel megoszthatjuk fájljainkat másokkal.

Fontosnak tartom diákjaink boldogulását a „nagybetűs életben”. Ezért is remélem kiemelten, hogy a Vízmű modern eszközei között továbbra is ott lesznek a korszerű szoftverek. Ezen programok megismerése tőlünk, pedagógusoktól is állandó továbbképzést követel, ami végül mindenki hasznára válik.

123456

Copyright © 2013. All Rights Reserved.