BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Iskolai hírek » Rendezvény


Márciusi ifjak

0Két, tanulásban jeleskedő 12. E-s diákot kértem, hogy így ballagás közeledtével meséljenek magukról, terveikről, álmaikról, hogyan képzelik el jövőjüket, hol szeretnének tartani tíz év múlva.

Drenyovszki Dávid:

Ez év májusában elérkezik az idő, hogy érettségi vizsgát tehessek. A folytatásban továbbra is a VÍZMŰ tanulója szeretnék maradni, de már a technikusi évfolyam tagjaként. Az iskola egyik előnyének érzem, hogy ötödévre az érettségi mellett egy technikusi bizonyítványt is a kezemben tarthatok. A jövő évi céljaim közé tartozik még a középszintű angol nyelvvizsga megszerzése, valamint felvételizés a Debreceni Egyetem Környezetmérnöki szakára. Az egyetem elvégzése után szeretnék külföldi tapasztalatokat szerezni és tudásomat tovább gyarapítani. A kellő ismeret és tapasztalat megszerzése után elismert szakemberként jönnék vissza Magyarországra. Itt folytatnám a munkát. Szabadidőmben a hobbimnak élnék és labdarúgóként vagy edzőként tevékenykednék a helyi futball csapatban. Így képzelem el magam 10 év múlva.

Pócsik Richárd:

Amikor idekerültem az iskolába, már tudtam, hogy környezetvédelmi vonalon szeretnék majd tovább tanulni. Sokat tettem ennek érdekében, mindig igyekeztem a lehető legjobban teljesíteni a tanulás terén. Ezen célom érdekében szereztem meg a középszintű angol nyelvvizsgát. Végzős diákként az érettségi jelenti számomra a végső megmérettetést a felsőoktatás előtt. Jelentkezésemet már beadtam a Debreceni Egyetem természetvédelmi mérnöki szakára. Itt tervezem a jövőmet a következő 5 évre, először az alap-, majd a mesterképzést szeretném elvégezni. Ezután szívesen dolgoznék az egyik nemzeti parkban. 28 éves koromra már a saját házamban képzelem el magam, ahol egy skót juhász és egy német juhász kutyát tartok. Ezek a terveim a jövőre nézve.

Kívánom nekik, hogy az itt leírt elképzeléseik megvalósuljanak!

(Nyitóképünk illusztráció)

12

Copyright © 2013. All Rights Reserved.