BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Project hírek » Kollégiumi hírek » KEHOP-5.2.10-16-2016-00005


Megújulunk

2Megújulunk? Kérdezte tőlem több ismerős.
Igen, megújulunk, válaszoltam büszkén.
Jóleső érzés látni ennyi év után, hogy kollégiumunk elindult a megújulás és egyben a megszépülés útján. A Békéscsabai Szakképzési Centrum tagiskolájaként és támogatásával, a Széchenyi 2020 – UNIO, illetve a kormány által támogatott Épületenergetikai fejlesztése című pályázaton kollégiumunk 137,19 millió forintot nyert el. Az összeget a fenntartónk kollégiumunk épületének felújítására fordítja.

Az épület fiú része 1972-ben épült, és 198 fiú számára biztosít lakhatási feltételeket, mára azonban sajnos külső állapotában is megviselt, és csaknem balesetveszélyessé vált. Az elmúlt 45 év alatt ekkora mértékű és látványos beruházás nem történt. Valójában büszkén mondhatjuk, kollégiumunk megújul és megszépül, városunk frekventált helyén új arculatát tudja majd mutatni.
A munkálatok 2016 novemberében kezdődtek el. Az időjárás sokáig kegyes volt hozzánk, ezzel is elősegítve a külső munkálatok előrehaladását. A betervezettnél jobban sikerült haladni a munkával, így kollégiumunk külső homlokzati szigetelésének első fázisa 80%-ban elkészült. A Gyulai út felőli oldalon a nyílászárók nagy részét már kicserélték új, modern, a mai követelményeknek megfelelő hő- és hangszigetelő nyílászárókra.
Tetőszigetelés és a hozzátartozó attika falak szigetelése is jó ütemben halad.
A januári hideg tél kicsit visszább fogta a külső munkálatokat, de ennek ellenére a felújítás a mai napig is folytatódik. Most a belső gépészeti munkákat végzik, ami a fiú rész vizes blokkjainak megújulását jelenti.
A tetőszigetelés befejezése után hamarosan elkezdődik a napelemek telepítése, ez a kollégium energetikai hálózatát bővíti.
A jó szervezés ellenére is diákjaink megértését kell kérnünk, ha a munkálatok megzavarják a megszokott kollégiumi életüket. Azonban tudom, ők ezt megértik, és segítik munkánkat, hogy minél előbb egy megújult, szép kollégium lakói lehessenek.
A munkálatok haladtával további beszámolóinkkal folytatjuk.

 

13456789

Copyright © 2013. All Rights Reserved.