BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Kollégiumi hírek » Rendezvény


Kollégiumi gólyabál

32
Hagyományunkhoz híven 2017. október 26-án, csütörtökön idén is megrendezésre került gólyabálunk, melyet a kollégiumi DÖK szervezésében láthattunk megvalósulni. Még javában tartott a nyári szünet, de mi már augusztus végén arra készültünk, hogy a gólyákat ünnepélyes keretek között tiszteletbeli „Jókaisokká” avassuk. 
A fiatalokat négy csoportra osztottuk, majd a csoportvezetők irányításával megkezdődött a készülődés e jeles eseményre. Frissen érkezett diákjaink megismerkedhettek Békéscsaba nevezetességeivel, megmozgathatták magukat a CsabaPark játszóterén és este a karaoke partin megcsillogtathatták zenei tudásukat is.
Októberben sportversennyel és a tökfaragással folytatódott az eseménysorozat, amely már a gólyabáli verseny része is volt egyúttal, ezeken mindegyik csapat jól teljesített.
A gólyabálon immáron a zsűritagokat közös megegyezéssel választották ki a diákok, köztük a zsűri elnöke Bereczki Márta tanárnő volt. További zsűritagok voltak még Gábli Ágnes (a kollégiumi diákönkormányzat elnöke), Puskely Gergő (a városi diákönkormányzat elnöke) és Kovács Szabolcs (DÖK-képviselő is).
Az esemény Kovács Anikó frappáns, slam-poetry alkotásnak is nevezhető köszöntőversével vette kezdetét, amit a két műsorvezető, Barabás Renáta és Sanyó Levente jó hangulatban vezényelt le. A feladatok között megtalálható volt a versírás, karikatúrakészítés, koldulás, sószórás, élőszobor, lisztfújás, újságpapír-tánc és egyéb hasonló beavató-jellegű feladatok. Az estét betetőzte Kiss Emese tanárnő előadása, akinek az volt a feladata, hogy írjon egy szerelmes verset kollégiumunk portásának. A műsor alatt folyamatos jókedv uralkodott, diákok és kollégák egyaránt jól érezték magukat. 
A pontozás sorrendbeállítás szerint történt, valamint a produkció pontszámait a zsűri tagjai duplázták, így alakult a végső eredmény, amely viszonylag szorosnak mondható. 
Az 1. helyezett a I-es csoport lett 317 ponttal (csoportvezetőik: Oros Anna Veronika, Balogh Boglárka, Király Brenda),  a 2. helyezett az II-es csoport 308 ponttal (csoportvezetőik: Szabó Martina, Réti Norbert, segítőjük Plenter Izabella), a 3. helyezett a III-as csoport 292 ponttal, (csoportvezetőik: Galgóczi Csenge, Szőke Dia, Selinger Tamás), a 4. helyezett a I-s csoport 291 ponttal (csoportvezetőik: Szilasi László, Nedró Balázs, Miklós Kata). Az avatás végső momentumaként az újoncok letették az ünnepélyes gólyaesküt. 
A résztvevők és a szervezők is jelesen szerepeltek. Úgy tűnik, hogy a hosszas és fárasztó próbák meghozták gyümölcsüket. A gólyabál által mind a négy csoport diákjai megismerkedetek egymással, megtanultak még jobban odafigyelni társaikra és megteremtették az eredményes közös munkához szükséges légkört, amelyet remélünk, hogy év végéig sikerül megőrizniük. Köszöntjük gólyáinkat ezúton is!
0102 03 04 
05 06 07 08
09  10 11
12 13 14 15 16
17 2318  20 2519
21 26 22
2724 28   
30 29 
31 33
 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.