BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Pénzügyi ismeretek

01A BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiumában tanuló 10. évfolyamos diákok pénzügyi ismereteit a 2017/18-as tanévtől kezdve heti 1 órában bővítjük a pénzügyi és vállalkozói ismeretek tanóra keretén belül. 

A tantárgy célja, hogy a viszonylag alacsony pénzügyi kultúrával rendelkező tanulók is kapjanak gazdasági és pénzügyi nevelést, valamint a kezdeményezőképességük és vállalkozói kompetenciájuk fejlődjön. Tapasztalataink szerint az itt tanuló diákok különböző szintű ismeretekkel rendelkeznek. Egyes tanulóknak kiemelkedő a tudása ebben a témában. Mutatja ezt az is, hogy iskolánkból, a Vízműből a 12. D osztály 4 fős csapata nyerte a PÉNZSZTÁR verseny megyei döntőjét, ezzel továbbjutva a regionális versenyre. Segítőjük, felkészítő tanáruk Szenti Alexandra, a versenyzők: Bedő Tibor Dániel, Jenei Tamás, Ötvös Ádám, Tóth Alexa.
A tanulók nagyon kíváncsiak a pénz világára, de ezt nem hagyományos tanórán szeretik elsajátítani, hanem játékos formában. Akár egy piacteret, akár egy bankot vagy egy átlagos család nappaliját jelenítjük meg, mindenhol teljes aktivitással képesek játszva ismereteket elsajátítani. Az oktatás nagy előnyére válna, ha rendhagyó órák keretein belül olyan nagynevű szakemberektől tanulhatnának, akiknek a segítségével a „kulisszatitkokat” is elsajátíthatnák.
Végzett technikus diákjaink a műszaki szakmák gyakorlása során minden területen, napi szinten alkalmazzák a pénzügyi ismereteket, hiszen a szerződések írásánál, a pénzügyi ütemtervek készítésénél komoly vállalkozásgazdaságtani ismeretekkel kell rendelkezni. Ezért kiemelten fontosnak tartjuk a tanulók ilyen irányú felkészítését.

 

Schnider György
Békéscsabai SZC
Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiuma
Igazgató

Copyright © 2013. All Rights Reserved.