BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Kollégiumi karácsony

01A karácsony utánozhatatlan hangulatú ünnep. A pislogó gyertyák fénye, a fenyőfák illata, a csillogó díszek a fán különös atmoszférát teremtenek. Felemelő érzés, gyermek és felnőtt egyaránt hatása alá kerül. Hirtelen mindenki együttérzőbbé, toleránsabbá, segítőkészebbé és kedvesebbé lesz. Nincs más ünnep, amely ugyanezt a hatást tudná elérni. Erősíti az összetartozás érzését, közösséget formál.
Többek között ezért is van nagy hagyománya kollégiumunkban a karácsony megünneplésének. A gyermeksereg sok esetben nehezen vethető hadra valamely cél érdekében, ezúttal azonban meglepően sokan jelezték, hogy szeretnének produkciójukkal részt venni a műsorban. Alapos meghallgatás, próbák és finomhangolások után alakult ki az ünnepi előadás programja.
A fenyőfa, a stroboszkópok és az asztali díszek fényei színpompássá varázsolták a termet, amikor is Balogh Boglárka és Szűrös Zsolt felkonferálták az első produkciót, A kis fenyőfa című novellát, amelyet Miklós Katalin olvasott fel. Következett Bereczki Dávid és Annus Roland gitárprodukciója, akik a Bagossy Brothers Company Esti ének és Szabó Balázs Bandája Apám a vadludakkal című számait adták elő. Galgóczi Csenge Dsida Jenő Itt van a szép karácsony, valamint Ady Endre Kis, karácsonyi ének verseit szavalta el. Ezután Szabó Anna Luca színesítette az estét, akitől széki népdalokat hallhattunk, Potocska Dzseniffertől pedig Juhász Gyula Karácsony felé című költeményét. Pénzes Petra Muszorgszkij Könnycsepp című alkotását játszotta el fuvolán, míg Szőke Diána A szeretet ünnepén című dalát és Leonard Cohen Hallelujah című szerzeményét adta elő. Ezenkívül Krucsó Nikoletta különleges hastánc műsorával szórakoztatta a kollégium közönségét. A Csaba Gyöngyei Néptánccsoport táncosai ebben az évben is néptáncbemutatóval kedveskedtek nekünk, amelyet ezúton is köszönünk nekik.
Diákjaink óriási lelkesedéssel, meglepő profizmussal, hatásosan és kifejezően adták elő produkcióikat, amit hol a néma csend, hol a vastaps, hol a félhomályban hullámzó telefonok fényei jeleztek vissza. Az előadás után a diáksereg kedvére válogathatott a feltálalt süteményekből, szendvicsekből. Érdemes megemlíteni Szilasi László és Szűcs Tibor munkáját, akik szakszerűen biztosították a hangosítást és a zenei aláfestést. Nagyszerű este volt. Szép volt lányok, fiúk!
Mindenkinek áldott és békés karácsonyt kíván a Vásárhelyi Pál Kollégium közössége.
050304060708091011121314151617181920 
 
 
 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.