BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Téli útüzem

0Minden évben november 15. környékén a Magyar Közút nyilvánosan is tájékoztatja az utazóközönséget: - Felkészültünk, jöhet a téli időjárás!
Útépítő és -fenntartó technikus tanítványaimmal tanulunk erről az időszakról, és tanulmányainkat színesítve ellátogattunk a Magyar Közút Békéscsabai Üzemmérnökségére. Itt meggyőződhettünk arról, milyen sok mindent jelent ez a felkészültség.

A Békéscsabai Üzemmérnökség vezetője, Borsos Pál köszöntött minket. Kiemelte, hogy cégüknél nagyon sok VÍZMŰS dolgozik és munkáltatóként számítanak végzett technikusainkra. Látogatásunk további részében Benkő Tibor, a közút munkatársa vezetett körbe minket. Megtudtuk tőle, hogy a napi jelentés alapján milyen információs láncon keresztül tájékoztatják az UTINFORM-ot. Azt is bemutatta, hogyan tudják megállapítani az UTMET adatai alapján egy kiválasztott út sókoncentrációját. A síkosság megelőzéséhez használt sóból álló „hegy” és a nedvesítettsó-szórás technológiája is érdekelt minket. A legnagyobb élménynek mégis a hóekével és sószóróval felszerelt gépkocsik és a matuzsálemnek számító ZIL hómaró beindítása számított.
Köszönjük a közút munkatársainak a kedves fogadtatást és az értékes információkat. Kívánunk nekik hóakadályoktól mentes telet, a közlekedőknek csúszásmentes burkolatot!

 

 

123

 

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.