BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Magyar Népmese Napja

3Immár második alkalommal került meghirdetésre az a versenykiírás, amely a Magyar Népmese Napjához, azaz szeptember 30-hoz köthető. Tavaly hagyományteremtő szándékkal hirdettük meg a pályázatot. A diákok meseillusztrációval, egy általuk írt népmesei hagyományokat, elemeket tartalmazó mesével, illetve novellával, verssel vagy balladával nevezhettek. Így idén már 5 kategóriában hirdethettünk nyerteseket a különdíjjal együtt.
A Magyar Népmese Napja 2005. szeptember 30-án került először megrendezésre azzal a céllal, hogy a népmesékben élő bölcsesség továbbhagyományozódjon: generációról generációra szálljon a népmesékben rejlő kincs. A Magyar Népmese Napján Benedek Elek író, újságíró és mesemondó születésnapjára emlékezünk.
A Vízmű tanulói számos pályaművet küldtek be és a legnépszerűbb kategória a meseillusztráció volt, ahol egy kedvenc meséhez bármilyen rajztechnikával készülhetett alkotás. Itt Papp Viktória 10. A osztályos tanuló rajza lett az első helyezett, míg Szitás László, a 9.D osztály diákja különdíjat érdemelt grafikájáért. Novella kategóriában különdíjat vehetett át Ilyés János a 9. D osztályból ’Gyilkosság és szerelem’ című novellájáért. Makai Roland a 12. A osztályból nyerte a meseíró kategóriát ’Jundovah’ című alkotásával. Ilyés Boglárka 12. A osztályos diákunk pedig a vers és a novella kategóriában is jeleskedett. Bogi több pályaművel is indult, díjat pedig az ’Örülj…’ és az ’Utolsó lépések’ című műveiért kapott.
Díjazottjainknak sok szeretettel gratulálunk és köszönjük, hogy minden évfolyamról érkezett több mint 30 tanulótól pályamű! Találkozzunk jövőre is!

 

12

Copyright © 2013. All Rights Reserved.