BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Kollégiumi karácsony a Vízműben

8A karácsony a keresztény kultúrkör legfontosabb ünnepe, az adventi ünnepkört zárja le, Jézus Krisztus, a Megváltó születését ünnepli. Azonban a hétköznapokban mindenki számára jelent valami mást is a karácsony: az ajándékozás örömét, az együtt töltött időt, a szeretetet. A karácsony egy utánozhatatlan hangulatú ünnep. A pislogó gyertyák fénye, a fenyőfák illata, a csillogó díszek a fán különlegessé teszik ezt az alkalmat. Felemelő érzés látni, hogy ilyenkor a gyermekek és a felnőttek egyaránt szeretettel fordulnak egymás felé. Az összetartozás kifejezése ez, amit idén is szerettünk volna a kollégiumunkban erősíteni.

A gyermeksereg sok esetben nehezen motiválható valamely cél érdekében, ezúttal azonban szintén meglepően sokan jelezték, hogy szeretnének előadásukkal részt venni a műsorban. Alapos meghallgatások, próbák után alakult ki az ünnepi előadás végső programja. A fenyőfa, a stroboszkópok és az asztali díszek fényei színpompássá varázsolták a termet, amikor Balogh Boglárka és Miklós Kata felkonferálták az első előadást, A gipszangyal című elbeszélést Pénzes Petra előadásában hallgathattuk meg. Ezután Mike Alexa fuvolajátékában gyönyörködhettek a diákok, aki Vivaldi Négy évszak című darabjából a Tél című tételt adta elő. Ezután Szabó Anna Luca énekelt karácsonyi népdalokat Papp Ákos Balázs és Mike Levente citerakíséretével. Miklós Kata Wass Albert Angyalka című elbeszélését tolmácsolta a nézőközönség számára, akit Pénzes Petra követett, szintén egy fuvoladarabbal, Gluck Melódia című szerzeményével. A Csaba Gyöngyei Néptánccsoport táncosai néptáncbemutatóval kedveskedtek nekünk, megismertettek bennünket a vajdaszentiványi és a kalotaszegi román táncokkal. Stan Teodor diákunk szaxofonjátékával színesítette az estét. Végül az estét Bereczki Dávid és Annus Roland zárta, akik két dalt adtak elő: a Stolen beat nevű zenekar Hol vagy? című alkotását és a Szabó Balázs bandája formáció Bájoló című dalát. Diákjaink óriási lelkesedéssel, meglepő profizmussal, hatásosan és kifejezően adták elő produkcióikat, amit visszaigazolt a néma csend, a vastaps és a félhomályban hullámzó telefonok fénye is.
Az előadás után a diáksereg nagy örömére mindenki kedvére válogathatott a feltálalt süteményekből, szendvicsekből. Külön köszönjük Szűcs Tibor és Gugcsó Zalán munkáját, akik a hangosításban segédkeztek. Gratulálunk a fellépőknek!
Áldott karácsonyt kíván mindenkinek a BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiuma!

 

1234567

Copyright © 2013. All Rights Reserved.