BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

A Vízmű a legjobb szakgimnáziumok között!!!

0A Nők Lapja magazinban jelent meg a napokban az az írás, amelyben Lannert Judit oktatáskutató azt fejtegette, hogy mitől jó egy iskola a 21. században. Az iskolaválasztó mellékletben kitért a munkaerőpiaci viszonyokra, a tanulói készségekre és a fejlődés feltételeire. Cikkében rámutat arra, hogy az iskolaválasztás előtt álló diákoknak, valamint szüleiknek az érettségire és kompetenciamérési eredmények matematikára, szövegértésre szorítkozó abszolút értékeit felhasználó listák mellett érdemes olyanokat is böngészniük, ahol nem a teljesítmény szintje, hanem a fejlődés mértéke a releváns. Az ilyen komplex rangsorokban az iskolai klímát közvetetten mutató adatokat is figyelembe vették (pl. a lemorzsolódási, hiányzási, évismétlési számokat).

A statisztika azt mutatja, hogy ezekben az iskolákban, köztük a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiumában, ahol szintén jelentős a fejlődési potenciál, az egyéni tehetséggondozás mellett az érzelmi és közösségi nevelésre is nagy a hangsúlyt fektetnek. Az elemzés szerint iskolánk a szakgimnáziumok között a 3. helyen végzett egy győri és egy budapesti szakgimnázium után, amire külön büszkék vagyunk. A „legmagasabb eredmények” kategóriában a győri, a váci és a budapesti szakgimnáziumokat követően iskolánk a negyedik helyen végzett. 

 

Öröm látni, hogy a mindennapi befektetett energia - a közösségünkért, a tanulók oktatásáért, érzelmi, értelmi és szociális fejlődéséért - számokban, rangsorban is kifejeződik.
Köszönjük mindenkinek a támogatást; a szülőknek a bizalmat, a diákoknak a kemény munkát és kollégáinknak az összetartást, lelkiismeretességet.

Forrás: Nők Lapja 2019/4. száma (2019. január 23.) (https://noklapja.nlcafe.hu/noklapja/2019/01/23/igy-keszultek-a-nok-lapja-2019-es-iskolavalaszto-mellekletenek-rangsorai/ )

321

Copyright © 2013. All Rights Reserved.