BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

PÉNZ7 ISKOLA - a tudatosan gazdálkodó diákokért

1Magyarország 2015-ben csatlakozott először az Európa-szerte közel 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez. A program célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat az ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra. A program bővülését a 2018/2019-es tanévtől már a Pénzügyminisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium mellett a Junior Achievement Alapítvány is támogatja, mivel a vállalkozói kompetenciafejlesztés és a vállalkozói alapismeretek élményalapú bemutatása is bekerült a programsorozatba. A Magyarországon megrendezésre kerülő Pénz7 missziója, hogy felhívja a figyelmet a pénzügyi tudatosságra és a pénzügyi kultúra fejlesztésének fontosságára.

Intézményünk ebben a tanévben csatlakozott a Pénz7 Pénzügyi és vállalkozói témahéthez.

2019. február 25. és március 1. között számos témában bővítettük tanulóink ismereteit.


A hetet kedvcsináló filmvetítéssel indítottuk. Február 26-án Kiss Emese tanárnő előadásán vettek részt tanulóink. A Legyél te is adószakértő! című program témái voltak: a költségvetés, bevételek, kiadások, a jövedelmeket terhelő adók és járulékok. Az ismertető végén a diákok Kahoot! teszt segítségével ellenőrizhették megszerzett tudásukat.
A pénzügyi témában a mindennapi pénzügyek terén 3 témával foglalkoztunk: a Bankolj okosan! a bankkártyával kapcsolatos fogalmak, összefüggések megismerését szolgálta, valamint a tudatos pénzhasználatra hívta fel a figyelmet. Az Okosan a hitelekről órán a tudatos pénzköltésre, a mérlegelés fontosságára, az Okosan a befektetésekről témában a megtakarítások fontosságára és a befektetési formák megismerésére fókuszáltunk. Gyakorlati szakemberként és közreműködőként Toldi Dániel, a Budapest Bank önkéntes szakértője segítette a munkámat.
A vállalkozói témakör középpontjában a Problémafelismerés és az üzleti ötlet kérdései álltak. A diákok saját üzleti ötleteiket önthették formába. Kiemelt plusz értéke volt a programnak a vállalkozó látogatása, aki segített közelebb hozni a munka világát a tanulókhoz. Kretz Ádám, a JAM Junior Achievement Magyarország Alapítvány vállalkozói önkéntese kapcsolódott be a munkába, aki üzleti angyalként értékelte a diákok üzleti ötleteit. A legjobb ötlet a Divat nevet viseli, kidolgozói Szűcs Vanda, Fejes Franciska, Csáki Szandra, Zsigárcsik Norbert és Borák Péter a 5/13/DFl osztályból. A legjobb értékesítőnek járó Sales King elismerést Zsigárcsik Norbert kapta.
Ezúton köszönjük szakértő önkénteseink munkáját és diákjaink aktív közreműködését.

 

 

23456789

Copyright © 2013. All Rights Reserved.