BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Vízműs diák a városi DÖK elnöki székében

12019. március 16-án, a Vízmű ötödéves tanulóját, az 5/13. B osztályos Kasnyik Mártont választották meg a Békéscsabai Diákönkormányzat élére. A vele készült interjút az alábbiakban olvashatják.
- Hogyan jutottál el az elnöki székéig?
- Már 8. osztályos korom óta érdekelt a diákélet, és a Garabonciás Napok is felkeltette az érdeklődésemet. Miután felvettek a Vízműbe, rögtön belevetettem magam az iskolai diákönkormányzat tevékenységébe és a jelöltek munkájába is. Középiskolai éveim alatt összesen négyszer voltam stábtag a Garán, az utóbbi években pedig szervezőként veszek részt a Vásárhelyi Napokon, illetve 2017-től Tóth Alexa DÖK-elnök mellett alelnöki feladatokat látok el. Az érettségi után magasépítő technikusként maradtam még egy évet az iskolában, így már jutott időm arra is, hogy egy másik közösséghez, a városi diákönkormányzathoz is csatlakozzak.

- Mennyi időre szól a megbízatásod?
- Még 2 hónapig maradok technikusi szakon, de hálás vagyok, hogy diáktársaim erre a kis időre is bizalmat szavaztak nekem.
- Mik a terveid ez idő alatt?
- Igaz, hogy a megszerzett címem nem tart sokáig, de ezalatt a rövid idő alatt is megpróbálom kihozni a legtöbbet a közösségünkből és az általunk szervezett programokból, például a LIKE-ból.
- Kik segítik a munkádat?
- A városi DÖK-ben az Andrássy gimiből Klaukó Csenge, a Közgéből Ürmös Anna, a Vízműből pedig Kovács Ákos lettek az alelnökeim. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy megköszönjem mindenki támogatását, főként Puskely Vikiét, akitől sokat tanulhattam az elmúlt félév alatt.

 

Gratulálunk Marcinak, és további sok sikert kívánunk neki!

Copyright © 2013. All Rights Reserved.