BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Kollégiumi gólyatábor

03Hagyományunkhoz híven 2019 augusztusában is nagy várakozással töltött el bennünket, hogy megismerhessük az új kollégistáinkat. A gólyatáborban a fiatalokat négy csoportra osztottuk, majd a csoportvezetők irányításával megkezdődött a felkészülés az ügyességi versenyekre. Augusztus 27-én, kedden a békéscsabai Tourinform szervezésében városnézéssel vette kezdetét az eseménysorozat. Utunk során Zahorán Hilda idegenvezető lebilincselő előadásával mutatta be a tanulóinknak a város nevezetességeit, továbbá a klasszikus, régi hagyománnyal rendelkező látnivalókat. Túránkat a Munkácsy Emlékháznál kezdtük, ahol megtudtuk, hogy Munkácsy Mihály valójában nem itt született, hanem „csupán” itt járt iskolába. Ezután a tikkasztó melegben gyalogosan folytattuk utunkat a Gőzmalom tér felé. Ismertetést hallottunk a monumentális, neogótikus stílusban épült katolikus nagytemplomról, majd az utolsó állomáson az evangélikus nagytemplomot néztük meg közelebbről, és a csabai szlovákság életébe és történetébe pillanthattunk be. 

A túrához kapcsolódóan a diákok feladata az volt, hogy egy várostörténeti totót töltsenek ki, amely azt mérte, hogy mennyire sikerült megismerkedniük a várossal. A csapatok másik fele ezalatt ügyességi játékokon vett részt a Csaba Parkban, majd a vacsora után izgalmasabbnál izgalmasabb csapatépítő játékot játszhattak. Az 1. helyezett a I. csoport lett Gerzsenyi Richárd, Zlinszki Gréta és Kulcsár Csaba irányításával, a 2. helyezett a IV. csoport Keresztes Izabella, Nótári Csenge és Litauszki Márton vezetésével, a 3. helyezett a II. és III. csoport lett holtversenyben, vezetőik: Patai András, Czigla Ferenc és Vad Zoltán; Miklós Kata, Plenter Izabella és Szabó Martina. Az est fénypontja a gólyáknak rendezett tinidiszkó volt.
Örülünk, hogy idén is sok fiatal diák tisztelt meg bennünket a bizalmával és színvonalas programsorozatot tudtunk megvalósítani.

010204050607080910111213

Copyright © 2013. All Rights Reserved.