BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Tanévnyitó a Vízműben

3A nyári vakáció után ismét diákoktól hangos a Békéscsabai SzC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiuma Deák utcai épülete. A több mint 500 tanuló számára az ünnepélyes tanévnyitó szeptember 2-án 9 órakor kezdődött.
Papp Viktória 11. A osztályosunk Laczkfi János: Tanári ária című versével készült az eseményre. Schnider György igazgató úr alkalmi köszöntője mindenki számára tartogatott bátorító szavakat. Külön üdvözölte a 9. évfolyamot és osztályfőnökeiket: Pál Erna tanárnőt és a 9. A-t, Csüllögné Petz Monika tanárnőt és a 9. B osztályt, Seller Lászlóné tanárnőt és a 9. D-t, valamint a 9. E osztáyosokat és osztályfőnöküket, Subasicz Imréné tanárnőt. 116 diák lett ezen a napon vízműs!


Igazgató úr nem feledkezett el azokról sem, akik az érettségi vizsgák után az alma materben folytatják technikusi tanulmányaikat (90 fő). A végzősök figyelmét pedig felhívta az utolsó év megmérettetéseire és szépségeire is.
A tanévnyitónak volt egy rendhagyó mozzanata is. Az elmúlt tanév során a Fenntarthatósági Témahét programsorozatához csatlakozott egy diákkezdeményezés: Kovács Ákos 5/13. , Gyebrovszki Orsi és Balázs Anna 11. D osztályos környezetvédelmi technikusok minden osztály figyelmét felhívták a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára és arra is, hogy az egyéni tettek akár mozgalmat is indíthatnak a tisztább, élhetőbb, energiatakarékosabb jövő érdekében. Ők ezt tették és a Vízmű osztályai szelektív hulladékgyűjtő szemeteseket kaptak. A tantermekbe így egy papírhulladék- és egy műanyaghulladék-gyűjtő került. Az osztálypénz felhasználása mellett a kezdeményezést anyagilag támogatta Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere és az Ifjúsági Pályázat is. Az új szelektív szemeteseket igazgató úrtól az osztályok nevében jelképesen Gyebrovszki Orsi vehette át.
Schnider György 2019/2020-as tanévre szóló jókívánságai zárták a tanévnyitót: kíván erőt, kitartást, kiváló versenyeredményeket, valamint sok-sok feledhetetlen vízműs emléket erre a tanévre is!

 


Boldog új évet! Hajrá Vízmű!

 

12456

Copyright © 2013. All Rights Reserved.