BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Kollégiumi hírek » Rendezvény


Sakkbajnokság a Vízmű kollégiumában

1Idén 2020. január 28-án rendeztük meg a 2019/2020. tanév kollégiumi sakkbajnokságot. Délután a fiú klubszobában 15.30-kor 7 táblánál 14 játékossal vette kezdetét a verseny.
A lebonyolítás vegyes, azaz kupa és bajnoki rendszerben, egyenes ági kieséssel, illetve körmérkőzés ötvözeteként került megrendezésre. Ezt a jelentkezők örvendetesen magas száma, a 14 fő indokolta. Így az 1. körben 14 diákot sorsoltunk össze. A győzteseket és a veszteseket 2 külön csoportba osztottam. A nyertesek a „Kiemelt”, a vesztesek a „Vigasz” csapatba kerültek. Ezt követően pedig bajnoki rendszerben körmérkőzéseket játszottak, hogy a 7. fordulóban eldöntsék, ki a legjobb. A végére „kellemesen” elfáradtak a résztvevők. Érdekesség, hogy a második helyezett Mravik Gabriella az egyetlen lány résztvevő volt. A kiélezett küzdelmet jelzi, hogy az 1. helyért holtverseny alakult ki, így az egymás elleni eredmény számított. A végső sorrend a következőképpen alakult:

1. helyezett: Juhász Árpád 11. évf. 6 pont
2. helyezett: Mravik Gabriella 11. évf. 4,5 pont
2. helyezett: Kovács Kornél 11. évf. 4,5 pont
3. helyezett: Jámbor Sándor 10. évf. 4 pont

 

A győztes tanulók oklevélben és jutalomban részesültek. A diákok lelkesek és elszántak voltak, a verseny nagyon izgalmasnak és színvonalasnak bizonyult. Reméljük, hogy ez a lelkesedés további munkára sarkallja a tanulókat, így a szakköri foglalkozások keretében motiváltabbak és célratörőbbek lesznek. Gratulálunk a helyezetteknek és reméljük, hogy jövőre még eredményesebben szerepelnek majd tanulóink!

234567

Copyright © 2013. All Rights Reserved.