BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Kollégiumi hírek » Rendezvény


Farsang a Vízmű kollégiumában

002020.02.13-án délután rendezte meg a Vízmű kollégiumának diákönkormányzata az éves farsangi mulatságát. 15 órától kilenc tanuló részvételével farsangi asztalitenisz-bajnokságot szerveztünk, melynek győztese Vad Zoltán, 12. A osztályos tanuló lett. Így ő képviselheti intézményünket a kollégiumok közötti bajnokságon. Ezt követően 16 órától a fiú klubszobában póker- és társasjátékparti kezdődött, amely igen népszerű a kollégisták körében. 

Ezzel egy időben a lány klubszobában a kollégisták megtekinthették Raffai Anna és Lestár János Busójáráskor című dokumentumfilmjét, amely a mohácsi délszlávok hagyományos népszokását mutatja be. A diákok megtudhatták, hogy a sokácok „Poklada” néven megőrzött farsangi szokása 1930-ig élt, illetve azt, hogy a szigorú formába kényszerített ünnepek és hétköznapok sorából a 3 napos farsang jelentett csupán kiszakadást. Ez idő alatt a gyilkosság kivételével minden szabad volt. Az álarcok mögül elfojtott érzelmek törhettek elő, de a történtekről többé senki nem beszélt. Ezt követően a közelgő Valentin-nap jegyében a Kölcsönlakás című magyar filmet nézhették meg az érdeklődők.
Vacsora után a jelmezesek felvonulása és értékelése következett. A Miklós Katalin, Csizmadia Bertold és Tóth Krisztián tanár úr alkotta zsűri Papp Ákos „Piros ruhás lány” jelmezét találta legötletesebbnek. Az est fénypontja a tombolasorsolás volt, ahol több mint 40 ajándék talált gazdára, köztük értékes „Szabadsziló kártyák” és „22 órás kimenőkártyák” is.
A diszkóhoz a zenét idén is Gugcsó Zalán és Rumi Martin szolgáltatta. A fiatalok hamar elfoglalták a táncparkettet. Így a nap jó hangulatban telt.

010203040506070910111213

Copyright © 2013. All Rights Reserved.