BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny vízműs diák részvételével

12020. február 27-én rendezték meg a Magyar Kémikusok Egyesülete Kémiatanári Szakosztálya és a Debreceni Egyetem által meghirdetett 52. Irinyi János Országos Középiskolai Kémiaverseny C kategóriájának középdöntőjét, amelynek a Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Petrik Lajos Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakgimnáziuma adott helyet. 

A verseny célja a tehetséget felismerni, gondozni, a tehetség kibontakoztatását segíteni a magyarországi és a határon túli magyar kémiaoktatásban. Emellett versenyzésben tapasztalatot szerezhetnek diákjaink.

Az iskolai fordulóban elért eredménye alapján iskolánkból Horváth Szabolcsot, 9. B osztályos tanulónkat hívták be a középdöntőbe.
Első körben egy elméleti és számolási feladatokat tartalmazó írásbeli feladatsort kellett megoldani. Erre két és fél óra állt rendelkezésre, majd egy pici pihenő után laborgyakorlaton mérték össze tudásukat a versenyzők. A 9. osztályosok gyakorlati feladata sav-bázis titrálás volt. Citromsavpótló borkősavtartalmát kellett meghatározni nátrium-hidroxid mérőoldattal.
Az országos döntőbe sajnos nem jutottunk tovább, de Szabolcs elért eredménye dicséretre méltó.
Gratulálunk az országos 14. helyezéshez!

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.