BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Német szituációs verseny a Vízműben

1Iskolánkban második alkalom rendeztük meg 2020. március 4-én a német szituációs versenyt. A tavalyi jó hangulatnak köszönhetően a rendezvény nagy népszerűségnek örvend a diákok körében, idén is közel 30 diák vett részt az eseményen. A cél a német nyelv népszerűsítése mellett az idegen nyelv játékos formában történő gyakorlása, a kreativitás fejlesztése volt és az, hogy ösztönözzük a tanulókat a német nyelven történő megszólalásra.

Ebben az évben a csapatokban dolgozó diákoknak a versenyre egy német várost bemutató PPT-vel kellett érkezniük. Azt tapasztaltuk, hogy ez összekovácsolta a csapattagokat, megkönnyítette az együttműködésüket a versenyen. Ezenkívül volt még zenetotó, activity, illetve német hírességeket kellett felismerniük a versenyzőknek.
A Vásárhelyi Pál Alapítványnak köszönhetően a diákok jutalomban részesültek. Az első helyezett a 11. évfolyamból a „FuchsTeufelsWild” csapata lett (Jámbor Sándor, Solymoskövi Zsolt, Csató Brigitta, Cseresznyés Ferenc). Második helyezett egy ponttal lemaradva szintén a 11. évfolyamból a „TanzenKatzen” csapata lett (Papp Viktória, Bóka Tímea, Bauer Bettina, Mult Roland, Juhász Ákos).
A csapatok nagyon jól teljesítettek, gratulálunk az összes résztvevőnek!

 

23456

Copyright © 2013. All Rights Reserved.