BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

PÉNZ7 - a tudatosan gazdálkodó diákokért

1Magyarország 2015-ben csatlakozott először az Európa szerte közel 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez. A program célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra, a pénzügyi kultúra fejlesztésének fontosságára.

Intézményünk az idén is csatlakozott a Pénz7 Pénzügyi és vállalkozói témahéthez. 2020. március 2. és 6. között számos témában bővítettük tanulóink ismereteit. A hetet a Budapest Bank behajtási menedzserének, Török Sándornak „Szolgáld ki magad!” című előadása nyitotta meg. A zsúfolásig megtelt ebédlőben diákjaink információkat szerezhettek a magyar bankrendszerről és megismerhették a Békéscsabán működő Budapest Bank Szolgáltató Központ tevékenységét.

A keddi napon Kiss Emese tanárnő tartott előadást "Vállalkozz okosan!" címmel, amelyben egy vállalkozás indításához szükséges tippeket, tudnivalókat osztott meg a hallgatósággal, illetve bemutatta a legújabb hazai és külföldi start up-okat, kezdő vállalkozásokat.
Ebben az évben pénzügyi témában a biztonság volt a fő téma. A Biztosítások című program célja az volt, hogy diákjaink ismerjék meg a biztosítás lényegét, a biztosításkötés folyamatát, legyenek képesek biztosításokkal kapcsolatos döntéseket hozni, ajánlatokat mérlegelni. A foglakozáson Szabóné Szabó Ildikó a Groupama Biztosító sales munkatársa gyakorlati szakemberként példák, tapasztalatok bemutatásával segítette az új ismeretek befogadását.
A Digitális biztonság témakörben Eiler Erzsébet az MKB Bank békéscsabai fiókjának fiókvezetője önkéntes szakértőként támogatta a munkámat. A foglalkozáson a biztonságos bankkártyás fizetésre, az azonnali fizetési rendszer magyarországi bevezetésére, a biometrikus azonosítási lehetőségekre és az adathalászat elleni védekezésre fókuszáltunk.
Debreczeni Dávid jelenlegi és Kozma Gábor volt diákunk a német OVB Objektive Vermögensberatung cég munkatársaiként a diákszámlákról és Diákhitelről tartottak előadást, valamint gyakorlati példákon keresztül a pénzügyi tudatosság és az öngondoskodás fontosságára hívták fel tanulóink figyelmét.
Az osztályfőnöki órákon Kiss Emese tanárnő közel 300 diákhoz juttatta el a Pénzügyi Témahét központi, egységes tananyagait „Vállalkozások”, „Biztosítások” és „Digitális biztonság” témakörökben.
Ezúton köszönjük szakértő önkénteseink és diákjaink munkáját és tanulóink aktív közreműködését!

 

2345

Copyright © 2013. All Rights Reserved.