BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Digitális tananyagfejlesztési pályázat Vízműs tanár részvételével

1A digitális tanrend bevezetése nemcsak a diákokat és a szülőket, hanem a pedagógusokat is komoly kihívás elé állította. Az elmúlt hónapok bebizonyították, hogy mennyire fontos a digitális tanítási-tanulási folyamat elsajátítása is. 

A Telenor 2020. május 14-én indította el tananyag-fejlesztési pályázatát pedagógusoknak, amelynek a célja a tanárok támogatása, illetve az oktatást segítő online lehetőségek bővítése volt. Május 28-ig egy rövid kurzustervvel lehetett jelentkezni a Hipersuli weboldalán. Szenti Alexandra, földrajz-geográfus szakos kollégánk sikerrel pályázott GAPMINDER WORLD című projektjével, amelyben népesség- és gazdaságföldrajzi témában segíti a tanárkollégák és tanulók felkészülését.

A folyamat részeként június és július hónapban egy 4 hetes online webináriumon sajátította el a digitális kurzuskészítés folyamatát, például a Loom videofelvevő, az OpenShot videószerkesztő és a Webuni oldal használatát. Július 9-én az elkészült kurzus „élesítették”, amely elérhető a következő linken:
https://hipersuli.webuni.hu/kepzes/gapminder-world-foldrajztanaroknak
Bátran ajánljuk a földrajzot tanító pedagógusoknak, hiszen számos letölthető segédanyagot és videót is tartalmaz a tananyag.
A pályázat egy versenyen is részt vesz, a legjobb 10 projekt elismerésben részesül.

 

Gratulálunk tanárnőnek és további sok sikert kívánunk!

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.