BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Adventi programok és karácsonyi műsor a Vízmű kollégiumában

01Az adventi időszak az előkészület, várakozás, reménykedés ideje, ennek jegyében a kollégiumban is meggyújtjuk minden évben az adventi koszsorún a gyertyát. December 6-án nagy várakozás előzte meg a Mikulás érkezését, aki játékdélutánnal örvendeztette meg a kollégistákat. Több helyszínen 10 féle társasjátékot próbálhattak ki az érdeklődő diákok, és a legügyesebbek szabad szilencium kártyát is nyerhettek. A karácsony a keresztény kultúrkör legfontosabb ünnepe, az adventi ünnepkört zárja le, Jézus Krisztus, a Megváltó születését ünnepli. Azonban a hétköznapokban mindenki számára jelent valami mást is a karácsony: az ajándékozás örömét, az együtt töltött időt, a szeretetet. Az összetartozás kifejezése ez, amit idén is szerettünk volna a kollégiumunkban erősíteni.
Ebben az évben is sokan jelezték, hogy szeretnének előadásukkal részt venni a karácsonyi műsorban. A fenyőfa és az asztali díszek fényei színpompássá varázsolták a termet, amikor Szín Boglárka és Kiss Enikő felkonferálták az első műsorszámot, Dobi Eszter előadásában a Karácsonyi fények című verset. Ezután Stan Teodor kifinomult szaxofonjátékával színesítette az estét, aki sokadik alkalommal nyűgözte le a hallgatóságot. Ezúttal két román dalt hallhattunk tőle. Esztergomi Ramóna Kosztolányi Dezső A gipszangyal című elbeszélését tolmácsolta a nézőközönség számára, majd Lipták Lara és Várdai Krisztina Laura rövid kortárs táncprodukciója következett. Macht Klaudia Rozina Dsida Jenő Itt van a szép karácsony című versét adta elő. Ezt követően Tímár Kristófot és Almási Zoltánt hallhattuk, akik gitáron adták elő a Greenday Boulevard of a Broken Dreams és a Wham Last Christmas című számait. Balogh Vivien Hans Christian Andersen A kis gyufaárus lány című elbeszélésével hozta közelebb a karácsony hangulatát. A műsor zárásaként Hinel Attila és Almási Levente néptáncprodukcióval örvendeztette meg a közönséget. Szilágysági verbunkot és zsibai táncokat láthattunk tőlük.
Diákjaink óriási lelkesedéssel, meglepő profizmussal, hatásosan és kifejezően adták elő produkcióikat, amit visszaigazolt a néma csend, a vastaps és a félhomályban hullámzó telefonok fénye is.
Az előadás után a diáksereg nagy örömére mindenki kedvére válogathatott a feltálalt süteményekből, Külön köszönjük Horváth Gréta és Füleki Barnabás munkáját, akik a fotózásban és a hangosításban segédkeztek, Gratulálunk a fellépőknek!

0203040506070809101112131415

Copyright © 2013. All Rights Reserved.