BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Blicks ins Vízmű

01Az iskolánkban minden évben megrendezzük a Német Szituációs Játékok elnevezésű programot, amely 2022-től beleolvadt az országos Wunderbar Fesztiválba.

A fesztivál támogatói, a német, osztrák és svájci nagykövetség, a Goethe Intézet, az Osztrák Kulturális Fórum, a „Német. Karrier. Siker.” kampány és számos német nyelvű intézmény, kulturális és gazdasági kezdeményezés célja, hogy Magyarországon még több embert lelkesítsenek a német nyelv elsajátítása iránt.

 

A fesztivál saját honlappal is rendelkezik (https://wunderbarfesztival.hu/), ahol az összes partner- és résztvevő intézmény fel van tűntetve, immáron iskolánk is. Az oldalon a fesztivál színes programkínálatából ugyanúgy talál kedvére valót az is, aki még csak ízlelgeti a német nyelv szépségeit, ahogyan az a személy is, aki már meglévő némettudását fejlesztené tovább. A témák között színház, film, zene, irodalom, túra, gasztronómia is szerepelnek, ugyanakkor workshopok, előadások és beszélgetések is megtalálhatóak az oldalon. Nyomon követhető a portálon az is, hogy melyik intézményben mikor milyen program kerül megrendezésre. Iskolánk németet tanuló diákjai a „Blicks ins Vízmű” címmel mutatják be az intézményünkben tanulható szakmákat német nyelven rövid interjúk formájában.
Köszönjük a diákok munkáját, a szakmai tanárok segítségét, Somogyi Zsolt oktatástechnikusnak a felvételt, Szépné Fejér Dinának a videószerkesztési munkálatokat. Tóth Elvira és jómagam a szöveg megírásában és a szervezési folyamatokban vettünk részt.
Köszönjük a szervezőknek a nagyszerű lehetőséget!
A videókat a erre a linkre kattintva lehet megtekinteni.

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.