BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Egészségtudatos témahét a Jókai kollégiumban

7„Élet, erő, egészség!” - tartja a mondás. Szeptember 19. és 29. között mindhárom varázsszó kollégiumunk vendége volt.

Az EGÉSZSÉG jegyében szerveztük meg az Egészség-hetet. Célul tűztük ki, hogy megmutassuk tanulóinknak azt, hogy ahhoz, hogy egészséges életmódot folytassunk, nincs is nagy dologra szükség! Csupán annyi, hogy odafigyeljünk táplálkozásunkra, mozogjunk eleget, valamint legyünk harmóniában önmagunkkal és környezetünkkel. Ennek elérése érdekében szerveztük meg sokszínű, változatos és tartalmas programjainkat.

A hetet szeptember 22-én Kerepesi Julianna ápolónő előadásával indítottuk, aminek keretében tanulóink kellő ösztönzést és tudást kaphattak az egészséges életvitel kialakításához.

Hétfőn érkezett meg a második vendégünk az ERŐ. Megkezdődött a diáksport napi szkanderbajnokság résztvevőinek kiválasztása. Számos „izomszagú” csata során eldőlt, hogy a lányokat Seres Aranka, a fiúkat pedig Kovács Botond fogja képviselni.

Végre elérkezett szeptember 29-e, a várva várt Diáksport Nap. A jeles eseményre a város nyolc kollégiumából vártunk vendégeket, akik hat sportágban mérhették össze képességeiket. Velük érkezett a harmadik varázsszó, az ÉLET is, hiszen kollégiumunk megtelt éltettel, ahogy a megnyitónak otthont adó tornaterem is emberekkel. Izgatottan vártuk a megnyitó beszédet, amelyet Mucsi Balázs a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója tartott. Beszédében hangsúlyozta, hogy valójában nemcsak az a cél, hogy bajnokot avassanak, hanem az, hogy a tanulók egy önfeledt délutánt tölthessenek el sportolva, magukat jól érezve, közösségeket kovácsolva. A későbbiekben Schnider György iskolánk igazgatója elárulta, hogy a mostani diáksportnap különleges lesz, hiszen ezúttal speciális sportágakban vetélkedhetnek a tanulók.

A fiatalok tollaslabdában, dartsban, lövészetben, szkanderben mérhették össze tudásukat és erejüket, de egy speciális evezőgépet is kipróbálhattak. Külön öröm számunkra, hogy most először nyílt lehetőség arra, hogy a tavasszal átadott kondiparkban is versenyt szervezhessünk. A küzdelmek során népes szurkolótábor lelkesítette a versenyzőket. Reméljük, hogy a felfokozott hangulatban senkinél „nem ment fel a pumpa”, minden esetre a délután folyamán ingyenes vérnyomásmérésre is lehetőséget biztosítottunk.

Végre megszülettek az eredmények is. A kollégiumok közötti versenyt a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Technikum kollégiuma nyerte, második helyezett a BSZC Nemes Tihamér Technikum, harmadik helyezett pedig a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium lett. Ezen csapatok értékes serlegjutalomban részesültek, a versenyszámok első helyezettjei pedig okleveleket kaptak. Azonban senki sem távozott üres kézzel. Ha tárgyi jutalmat nem is, de valami mást mégis sikerült a tarsolyukba csempészni… Egy nagyszerű élményt! Igen egy újabb varázsszó: ÉLMÉNY.

Összességében elmondhatjuk, hogy tartalmas, élményekben és tapasztalatokban gazdag napokat töltöttünk el a témahét megvalósulásának alkalmával. Bízunk benne, hogy szellemi vendégeink az EGÉSZSÉG, az ERŐ, az ÉLET és az ÉLMÉNY tartós vendégek maradnak nemcsak kollégiumunkban, hanem a fiatalok életében is. Nekünk szervezőknek kiemelten fontos, hogy példaértékű utat mutassunk a jövő nemzedék számára. Jövőre újra találkozunk! Célunk, hogy a fenti esemény ne csak egy különleges alkalom legyen, hanem az elkövetkezendő években kollégiumunk rendszeres programja is lesz.

 

123456

Copyright © 2013. All Rights Reserved.