BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Iskolai hírek » Erasmus+ KA2 2023-2026


Az ÉK Egyesület előadása a Vízműben

12023. január 10-én a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium idegen nyelvi munkaközösségének meghívására Palotás Gábor János az ÉK Egyesület alelnöke tartott előadást a 13. évfolyamon tanuló magasépítő szakos diákoknak multiplikációs rendezvény keretében. A témák a diákok által már ismert és használt ARCHIDICT Erasmus+ 2022. évi, nívódíjas, képes, többnyelvű szakszótár, valamint a Transversal BIM Knowledge For Higher Education című Erasmus+ projekt bemutatása voltak.

 

A két tanórán a diákok kérdéseket tettek fel, és jelezték, hogy milyen tapasztalataik vannak az ARCHIDICT szótárral kapcsolatban, melyik feladattípus hasznos, vagy éppen milyen ötletük lenne, amivel gyorsítani, érdekesebbé lehetne tenni egy-egy témakör tanulását, gyakorlását a szótárral.

A személyes találkozó lehetőséget adott arra is, hogy a nyelvszakos szakmai idegen nyelvet oktatók a szótár technikumi alkalmazhatóságáról egyeztessenek, és referenciaintézményként visszajelzéseikkel a szótár további fejlesztését segítsék. A két intézmény a tanév második félévében is tervez helyszíni egyeztetést a témában.

 

234

Copyright © 2013. All Rights Reserved.