BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Kick-box bajnok a Vízműben

2Iskolánk diákja, a 12. E osztályos Török Vince tanuló 2022. október 1. és 9. között utánpótlás kick-box utánpótláson vett részt Olaszországban, Jesolo városában. Vincével osztálytársa, Varga Kata beszélgetett.

Varga Kata (V. K.): Melyik sportág melyik csoportjában hányadik helyezés értél el?

Török Vince (T.V.): Pontfight junior‒89 3. hely, Light junior‒89 2. hely, illetve Kicklight junior‒89-ben sajnos nem jutottam a legjobb négy közé.

V. K.: Ezek nagyon furcsa kifejezések. Mit lehet tudni ezekről a csoportokról?

T.V.: Ezek különböző tatamis szabályrendszerek. Például a pontfightban minden pontnál megállítják a küzdelmet, itt inkább a gyorsaság számít. A light és kicklight szabályrendszerben az erő és a gyorsaság számít, hiszen itt háromszor 2 perc alatt csak akkor állítják meg a küzdelmet, ha arra szükség van.

V. K.: Hány éve űzöd ezt a sportot? Miért választottad?

T.V.: Óvodás koromban kezdtem el először űzni ezt a sportot, és körülbelül 10-12 éves koromban fejeztem be, mert akkoriban nem nagyon rajongtam érte. Januárban tértem vissza a tatamira, hiszen a továbbtanulás céljából szerettem volna pluszpontokat szerezni a diákolimpián. Azonban ez olyan jól sikerült, hogy ranglistaelsőként mind a három rendszerben kijutottam a világbajnokságra.

V. K.: Egy ilyen versenyre felkészülni biztos hatalmas munka, erőfeszítés és kitartás szükséges. Ki az edződ? Melyik sportegyesületnél vagy? Hetente hányszor edzetek?

T.V.: Valóban, heti 3-4 edzésem van az edzőimmel, Korcsog Lászlóval és Török Dórával (ez utóbbi a nővérem) az újkígyósi Halker-KirályTeam Kick-box Akadémián.

V. K.: Hogy érezted magad az eseményen?

T.V.: Számomra nagyon érdekes és izgalmas volt egy ilyen hatalmas színvonalú és izgalmas világversenyen lenni. A szurkolók támogatása, a bemelegítő teremben történő bíztatások mindenféleképpen felejthetetlen emlékek maradnak.

V. K.: Mik a terveid a jövőben?

T.V.: A jövőre nézve még nincsenek konkrét terveim a karrieremmel kapcsolatban. Elsősorban azért járok le edzni, mert élvezem és szeretem művelni ezt a sportot. Most inkább a fiatalabb generációk fejlődésének segítése a tervem.

V. K.: Köszönöm az interjút! Gratulálok az eredményeidhez!

 

1345

Copyright © 2013. All Rights Reserved.