BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

PÉNZ7 a Vízműben

09Magyarország 2015-ben csatlakozott először az Európa szerte közel 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez. A program célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra, a pénzügyi kultúra fejlesztésének fontosságára.

Kollégiumunk és iskolánk idén is csatlakozott a Pénz7 Pénzügyi és vállalkozói témahéthez. 2022. március 7-én, hétfőn a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársainak interaktív óráján vehettek részt a kollégium tanulói. Diákjaink az Adótudatosság az iskolában címet viselő programon Farkas Éva osztályvezetőtől szerezhettek új ismereteket az adózás lényegéről, annak szükségességéről.

Olyan alapvető kérdésekre kaphattak válaszokat, mint „Miért adózunk?”, „Mi a különbség a bruttó és nettó munkabér között?”, „Hogyan tudom benyújtani az adóbevallásomat?”, ezzel is segítve a diákok pénzügyi- és adótudatosságra nevelését.
Gera László pénzügyőr törzszászlós, adóügyi ügyintéző a vámszakterület fontosabb kérdéseivel – mint például jövedéki adó, ellenőrzési módszerek, eszközök – ismertette meg a jelenlévőket.
Ebben az évben pénzügyi témában a pénzügyi tervezés és megtakarítás területén szerezhettek új ismereteket diákjaink. Farkas Éva a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága osztályvezetője önkéntes szakértőként támogatta a munkámat. A foglalkozáson egy konkrét helyzetben megélt feladatmegoldás segítségével – egy testvérsuli-találkozó pénzügyeinek megtervezése - fejleszthettük a résztvevők pénzügyi tudatosságát, gazdasági kalkulációs- és tervezőkészségét.
Az iskolai Pénz7-en dr. Kiss Emese A közösségi média marketingje címmel tartott rendhagyó vállalkozási ismeretek témájú órát közel 150 tanulónak. Ezen interaktív előadás során a diákok megismerkedhettek a közösségi média platformjaival, és megtanulhatták, hogyan tudják kiaknázni ezeket a felületeket a saját vállalkozásaik reklámozása céljából. Az iskolában szintén segítségünkre volt a NAV egyik munkatársa, dr. Janowsky Ildikó, aki – a kollégiumi foglalkozáshoz hasonlóan – pénzügyi tervezés témában tartott gyakorlati órát.
Ezúton is köszönjük vendégeink, szakértő önkénteseink munkáját és tanulóink aktív közreműködését!

 

0102030405060708101112

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.