BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Angol grafikus művész látogatása a Vízműben

1Barry Tillott, angol grafikus művész látogatott a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégiumba június elején. Diákjaink több témába nyertek betekintést az angol szakember előadásán keresztül. Barry-től sokat megtudtunk a rajzolási technikákról, az angol kultúráról, az utazásai során szerzett tapasztalatok fontosságáról, a tehetség kibontakozásáról, amire akár évtizedeket is várnunk kell, ha szorgalmasan kitartunk a munkánk vagy a hobbink mellett.

Tanulóink a rendhagyó angol órán főleg Barry a Renault járműgyártó céggel kötött szerződése iránt érdeklődtek. A Forma 1 világába nehéz bekerülni egy kívülállónak, de Barrynek ez sikerült. Megtudtuk, hogy a rajzain a Renault menedzsmentje nagyítóval ellenőrizte a szponzorok logóit az oxfordshire-i irodában.

Egy részletes rajz átlagosan három hét alatt készül el, napi öt óra munkával. Ehhez kitartás és türelem szükséges. És miből látszana jobban, hogy Magyarországot mennyire megszerette, mint abból, hogy most fejezte be egyik magyar előadónk, Demjén Ferenc rajzát.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.