BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Vízműs diákok sikerei egészségügyi versenyeken

01„Szenvedélyünk az egészség” címmel rendezte meg nagy hagyományokkal bíró vetélkedőjét a Békéscsabai Védőnői Szolgálat a város középiskolásai számára. A versenyen 22 csapat vetélkedett, iskolánkat két csapat képviselte. A 9. E osztály három tanulója, Almádi Csaba, Bézi István, Szász Szabolcs az 1. helyet szerezte meg. A 9. D osztályból a Seres Aranka, Fajzi Dániel és Hajdú János alkotta trió pedig a 9. helyen végzett.
Gratulálunk nekik! A Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete és a Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet szervezte meg az 50. Országos Elsősegélynyújtó Verseny megyei fordulóját, ahol kilenc csapat mérte össze gyakorlati és elméleti tudását.
Az ifjúsági kategóriában hat középiskolai csapat közül a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium „Vizesötös” nevű csapata szerezte meg az 1. helyet, így ők képviselhetik Békés megyét szeptemberben a budapesti országos döntőn.
A versenyzőknek élethű szituációkban kellett ellátni a bajbajutottakat, szerepelt többek között újraélesztés félautomata defibrillátorral, fulladozó, méhcsípéstől allergiás sokkos, erősen vérző, epilepsziás, asztmás rohamot kapó, bokasérült ellátandó is.
A csapat tagjai voltak: Seres Aranka (csapatkapitány) 9. D, Germán Diána 9. A, Hajdú János 9. D, Lipták-Galló Mihály 9. E, Lisztes Zétény 9. D, Fajzi Dániel 9. D (póttag, a versenyen nem vett részt, de a felkészülést szintén sikeresen teljesítette a többiekkel) osztályos tanulók.
Felkészítői voltak Ugrainé Rajtár Zsófia védőnő és Szász Szabolcs 9. E osztályos tanuló.

02

Copyright © 2013. All Rights Reserved.