BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Földmérők világnapja

102023. március 21-én a Földmérők Világnapja és az Európai Földmérők és Térinformatikusok Napja alkalmából a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium 11., 12. és 13. évfolyamos földmérő tanulói rendhagyó szakmai napon vettek részt. E jeles napot Győri Dezső Ifjú mérnökök (más nevén: Földmérők) című szobrának koszorúzásával kezdtük. A megemlékezés házigazdája Balogh Zsuzsanna tanárnő volt, a földmérők nevében pedig Balog Rebeka, 11. E osztályos tanuló ismertette a szobor kalandos történetét. Az „Ifjú mérnökök”-et a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara képviseletében Bozó József általános alelnök és dr. Bak Péter Békés vármegyei igazgató, a diákönkormányzat nevében pedig Fekete Vencel és Hajdú János, továbbá a földmérő tanulók nevében Balog Rebeka és Fang Máté koszorúzta meg. A Békés Vármegyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály képviseletében Gábor Sándor földmérési szakfelügyelő volt jelen.

 

A nap további részében a tanulók több program közül választhattak kettőt. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézet képviseletében dr. Nagy Gábor a GNSS rendszerekről tartott előadást, dr. Tóth Zoltán a lézerszkenner működését mutatta be az Ifjú mérnökök szkennelése közben, dr. Katona János pedig a szabatos szintezés gyakorlatát mutatta be. A Debreceni Egyetem, Természettudományi és Technológiai Kar, Földtudományi Intézet, Természetföldrajzi és Geoinformatikai Tanszék oktatója, dr. Szabó Gergely a fotogrammetria fontosságáról és fejlődéséről tájékoztatta a hallgatóságot.

A rendezvény lezárásaként dr. Katona János tartott pályaorientációs előadást. Segítségére volt még volt diákjaink közül Lisztes Lázár, Sitkei Zolta és Jambrik Zita, akik napközben az egyes gyakorlatokon az egyetemi oktatók mellett, szintén tudásukkal és eddigi tapasztalataikkal segítették diákjainkat.

0102030405060708091112

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.