BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Ásványkiállításon a geológusok


December 8-tól 12-ig a TISZK épületében lehetett megtekinteni a Békéscsabai Ásványgyűjtő Kör kiállítását. A magyar ásványokon kívül sok más ország csodáit is kiállították, többek között láthattunk ásványokat Angliából, Afrikából és Brazíliából.

A Békéscsabai Ásványgyűjtő Kör tagságát óriási tapasztalatokkal rendelkező gyűjtők alkotják, közülük sokan már több mint tíz éve űzik ezt a tevékenységet. Jelenleg iskolánk három tanulója tagja e csoportnak, és reméljük, hogy ez a szám hamarosan bővülni fog.
Ásványtan óra keretein belül Méhi Gabriella tanárnő elvitte iskolánk több geológus osztályát, hogy megtekintsék a kiállítást, hiszen ez szakmánk egyik területe.
Dr. Szalay Tibor, a gyűjtőkör vezetője előadást is tartott az egyik osztálynak, és a decemberi gyűjtőköri találkozásunk alkalmával boldogan mesélte, hogy két újabb taggal bővül a csabai ásványgyűjtők köre.
Ha valakinek felkeltette érdeklődését a kiállítás vagy ez a rövid kis beszámoló, jelentkezzen bátran a gyűjtőkörbe. Ezt megtehetitek Szepesi Róbert 11. Dg osztályos tanulónál, aki örömmel segít a jelentkezésben.

 

                   

Copyright © 2013. All Rights Reserved.