BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Vízműs földmérő diákok újra a Bosnyák téren

2Júliusban véget ért a Lechner Tudásközpont 9. pontgyűjtő játéka a fentrol.hu-n, melyben a légifelvételek helyzetének pontosításáért, azaz a georeferálásukért lehetett pontokat gyűjteni.

Iskolánk már harmadik alkalommal vett részt eredményesen a pontgyűjtő játékban: három oktatónkat és öt diákunkat jutalmazták munkájukért.

A szervezők ebben az évben is úgy döntöttek, hogy az elért eredményeinkért cserébe nemcsak a kiválasztott légifelvételeinket kapjuk meg, hanem rendeztek számunkra egy műhelylátogatást is, ahol megismerhettük, hogyan is jut el az analóg légifelvétel a fentrol.hu oldalára. Végigjártuk a felvételek egyes állomásait a tárolástól, a tisztításon át egészen a szkennelésig. A szokásos körtúrán kívül betekintést nyerhettünk a Királyi kataszteri térképtárba is, ahol interaktív keretek között ismerkedhettünk meg ezekkel a csodálatos kézzel készült művekkel.

Nemcsak a mostani pontgyűjtő játék terén tudunk eredményeket felmutatni, hanem örömmel jelentjük, hogy az országos pontgyűjtő listán Győri Levente, 12. E osztályos tanulónk elérte az első helyet, így most ő a csúcstartó a georeferálók csapatában.

Gratulálunk diákjainknak!

13456

Copyright © 2013. All Rights Reserved.