BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Buildingvids Erasmus+ projektindító találkozó Budapest 2023. november 23-24.

4A kétnapos találkozó során a "Building Technology Animated For Language Learning - Buildingvids, KA220-VET-A7494B32" projektben résztvevő magyar, német, észt, spanyol és ír partnerek a kölcsönös bemutatkozást követően áttekintették a projekt céljait, a megvalósítandó feladatokat és azok ütemezését.
A találkozónak Budapesten az ÉK Egyesület adott otthont, a rendezvényen a BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium két pedagógusa vett részt, a Békéscsabai Vásárhelyi Pál Alapítványt, mint projektpartnert képviselve.
Palotás Gábor János felvázolta a projekt céljait – a tervezett eredmények és azok mennyiségi és minőségi jellemzőit. A pályázat alapján megtörtént a partnerek közötti egyeztetés. A magasépítő szakmai, idegen nyelvi módszertani és informatikai ismeretekkel rendelkező résztvevők pontos feladatainak meghatározása. A partnerek elfogadták a következő 3-4 hónap időbeosztásának tervét, a fontos határidőket és mérföldköveket, a csoportmunkák folyamatát és a szükséges dokumentáció vezetésének menetét. Elkészítették az értékelési tervet, valamint meghatározták a célcsoport bevonásának módjait a fejlesztésbe és az értékelési folyamatokba. Megtörtént a kommunikációs stratégiák meghatározása is: közösségi médiacsatornák, honlapok, kiadványok, multiplikátor rendezvények megtervezése. A következő találkozóra márciusban kerül sor Németországban, Recklinghausenben.
A találkozót kulturális program zárta. A résztvevők elsétáltak a Parlament térre és a Budai Várba. Tárlatvezetés keretein belül betekintést nyertek a DVM Csoport által fejlesztett Klotild-palota átépítési munkálataiba. A késő délután során megtekintették a Városligetet, Hősök terét, Vajdahunyad várat, Magyar Zene Házát és az Etnográfiai Múzeumot.
Közös vacsorával zárult a programokban, feladatokban bővelkedő találkozó.

 

1235

Copyright © 2013. All Rights Reserved.