BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Buildingvids Erasmus+ találkozó Recklinghausen 2024. április 8-12.

6A háromnapos találkozó során a "Building Technology Animated For Language Learning - Buildingvids, KA220-VET-A7494B32" projekt résztvevői - magyar, német, észt, spanyol és ír partnerek- Palotás Gábor János projekt koordinátor vezetésével áttekintették a megvalósított feladatokat, csoportmunka keretében új elemeket dolgoztak ki közösen valamint egyeztették a feladatok ütemezését.
A találkozónak Németországban Recklinghausen-ben a Max-Born-Berufskolleg szakképző iskola háromemeletes kampusza adott otthont.

A rendezvényen a BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium két oktatója vett részt, a Békéscsabai Vásárhelyi Pál Alapítványt, mint projektpartnert képviselve. Az első napon a résztvevők Kerstin Hanisch útmutatásával bejárták a 3100 diáknak otthont adó új épületet, a hatalmas tornatermet, megismerhették a kampusz több szakterületének tantermét, sőt saját maguk készíthettek madáretetőt az iskola asztalosműhelyében.

A találkozó második napja műhelymunkával folytatódott. A résztvevők folytatták a feladatok áttekintését, kidolgozását, technikai lehetőségek kipróbálását, megismerését. Lehetőséget kaptak a résztvevők óralátogatásra is több angol nyelvű tanórára nyelvtanuláshoz kapcsolódva valamint építőipari szaknyelvi tanóra megtekintésére.
A találkozó harmadik szakmai napján a résztvevők megbeszélték a folyamatban lévő munkarészek ütemezését, a feladatterületek felelőseit, határidőket. A következő találkozó helyszíne októberben Dublinban Írországban lesz a WARNBOROUGH COLLEGE szervezésében.
A fogadó iskola oktatói a találkozó délutáni időszakát kulturális programok sokaságával töltötték ki, bemutatva Recklinghausen, Münster, Essen nevezetességeit.
Közös vacsorával zárult a programokban, új feladatokban bővelkedő találkozó.

  

1235

erasmus

Copyright © 2013. All Rights Reserved.