BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Rotyogó étkek a Vízmű udvarán


Folytatjuk az ínycsiklandó hagyományt a Garabonciás Napokra készülődés szellemében: a YÁRDA SZIGET KALÓZAI és a Diákönkormányzat idén is megrendezi a Vízműs Bográcsos Főzőversenyt, 2008. szeptember 18-án csütörtökön délután 14 órától, az iskola udvarán.

A rendezést a tavalyi győztes csapat séfje, Laurinyecz Eszter (12. D, 47. sz. terem) vállalta. Nála lehet jelentkezni szeptember 15. hétfő 14 óráig. A szervezők kialakítják a főzőhelyeket, és biztosítják a tűzifát. Jelentkezhetnek osztályok, kollégiumi csoportok, valamint bármilyen korosztályú vízműs baráti körök. A feltétel, hogy szabad téren, szabad tűzön, az indulók által hozott alapanyagokból készüljenek el a finomságok, melyeket este 6-7 óra között szakértő zsüri fogja kostólgatni, értékelni és díjazni.
Emlékeztetőül: tavaly, az ARCHI CSÓKÁK által kezdeményezett hagyományteremtő főzőversenyen nyolc csapat rotyogtatta bográcsában gasztronómiai remekeit. Marha- és sertéspörkölt, paprikás krumpli, valamint slambuc szerepeltek az étlapon. A közel egyméteres fakanalat - kitűnő paprikás krumplijáért - Laurinyecz Eszter vehette át, őt a 14. A osztály marhapörköltje követte ezüstérmesként, míg a harmadik helyen a kollégiumi öhön végzett.

Sok jelentkezőt, derűs főzőcskézést és jó étvágyat kívánnak a szervezők!

 

     

 

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.