BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Tanévnyitó tantestületi értekezlet

A mai délelőttön - a korábbi gyakorlatának megfelelően augusztus utolsó hetében - megtartotta tanévnyitó tantestületi értekezletét a Vásárhelyi Pál Szakközépiskola.
Török Árpád igazgató röviden értékelte és eredményesnek minősítette az előző tanévet. Kérte az iskola tanárait, hogy a tapasztalatok felhasználásával eredményesen teljesítsék idén is a tanév feladatait.

Az ezt követő helyzetértékelésből kiderült, hogy a kezdődő tanév az iskolák számára nem hoz alapvető javulást az oktató-nevelő munka feltételeinek terén, de a nehéz és gyorsan változó körülmények ellenére a Vízmű számára teljesíthetőek az idei feladatok. Lényeges körülmény, hogy a vízműsökre továbbra is szükség van a munkaerőpiacon. Ezt erősítették meg a héten tartott tanácskozásukon a Dél-Alföldi Régió vízgazdálkodási-vízügyi területen tevékenykedő munkaadói.
 
 

Az igazgató úr külön is megköszönte Novák Zoltán tanár úr munkáját, aki az iskolában az elmúlt évben jó színvonalon látta el a műszaki igazgatóhelyettesi teendőket, de szeptembertől visszatér a katedrára.
Roósz Judit igazgatóhelyettes ismertette az éves munkatervet, melynek tételei szépen, sorban bekerültek a vízműs tanárok naptáraiba.
Az egyéb témák tárgyalásakor került bejelentésre, hogy hétfőtől ismét lesz németországi tanulója az iskolának. Büche kisasszony a 10. E osztályba fog járni.
A délutánba nyúló értekezlet után fehér asztal mellett beszélgettek a Vízmű munkatársai. A tapasztaltabb tanárok beavatták rejtett tudományukba a fiatalokat. A nyári élmények mellett sok kedves régi történet is elhangzott. A névnapjukat nyáron ünneplő kollégák köszöntésére is ekkor került sor. Az ajándék - nagy meglepetést okozva - valamennyi ünnepeltnek egy-egy flakon tusfürdő volt. (Mindig ezt kapják.) Ennek beszerzését, csomagolását, célba juttatását Benke Mária tanárnő végezte-szervezte. A késő délutáni kedélyes búcsúzkodás hangjai már a következő találkozást vetítették előre: "... viszlát az évnyitón!"

 

         

Copyright © 2013. All Rights Reserved.