BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Kollégiumi hírek » Rendezvény


XX. Jókai-hét

15

Idén is megrendezésre került a Vásárhelyi Pál Szakközépiskola és Kollégium immár hagyománnyá vált egy hetes rendezvény sorozata, a. Jókai-hét, melynek védnöke Dr. Kerekes Attila, Önkormányzati képviselő úr volt. Az idei évben különleges jelentőséggel bírt a rendezvény , hiszen elérte a XX. jubileumot. 2012. április 23-án 15:30-kor gyülekeztek az aulában a tantestület és a diákönkormányzat tagjai, a meghívott vendégek, valamint a kollégium lakói, az ünnepi megnyitó és koszorúzás alkalmából. 

A koszorúzást követően Bácsfalvi Zoltán festménykiállítását csodálhatták meg a jelenlévők, valamint az ebédlő helységében a Kemény Gábor Gitárklub előadását is sokan kísérték figyelemmel. Ezekkel párhuzamosan, a lány klubteremben elkezdődött a Jókai rejtélyei című vetélkedő, amelyben a kollégisták összemérhették tudásukat a Jókai Kollégium múltjáról.

A hétfői napot a póker verseny zárta, melynek játékosai közül első helyezett Bélteki Ferenc lett. Második helyen Sándor Péter, harmadik helyen pedig Nagy János végzett.

Ám a keddi nap szintén tartogatott számunkra meglepetéseket. A Jókai Kupa kispályás labdarúgó tornán a Szent-Györgyi Albert Gimnázium kollégiumi focicsapata jeleskedett és szerezte meg az első helyet. Sajnálatos módon a 4. helyen végzett a Vásárhelyi Pál Szakközépiskola Kollégiuma, mégis egy fordulatokkal teli, élvezhető játékot nézhettek a szurkolók .

Miközben a focipályán a sportolók küzdöttek egymással, addig a lány klubteremben kollégiumunk ígéretes tehetségei mutathatták meg művészi és egyéb képességeiket a "Ki mit tud?" –on.

A szerdai nap sem maradt események nélkül. Mint az előző napon is, most is sport esemény nyitotta a napot, hiszen 14:30-as kezdettel megrendezésre került a Hankó György Kézilabda Emléktorna. Ezt követte a lövészet, melyen minden vállalkozó szellemű diák nyugodtan kipróbálhatta képességeit.

Emellett ezen a napon zajlott le a ballagó vacsora, valamint a végzős diákok búcsúztatása. A végzősök ünneplése és búcsúztatása során sok jutalom került kiosztásra. Kit közösségi munkájáért, kit pedig tanulmányi eredménye miatt jutalmaztak meg. Az ünnepség megható és felemelő részletekkel volt tele, nem akadt a tanárok és diákok között aki ne érzékenyült volna el. Az ünnepséget a Csaba Néptáncegyüttes bemutatója zárta.

Csütörtök jelentette a rendezvény utolsó napját, melynek folyamán a csoportok a kerti partin készítettek finomabbnál finomabb ételeket, melyeket a sütés-főzés során, a kijelölt zsűritagok értékelése alapján díjaztak is. A főzés alatt azonban akinek nem volt a kezében fakanál, megtekinthette a focipályán zajló Öreg diák - Öreg tanár kispályás labdarúgó mérkőzést.

Ugyanezen a napon csocsó-versenyen is megmérkőzhettek a kollégisták.

A nap és a rendezvény sorozatának ünnepélyes zárására 18:30-kor került sor, melynek során a a győzteseket jutalomban részesítették.

Kellemes időtöltésben volt részünk, és nagyon jó hangulatban telt a XX. Jókai-hét.

Powered by RS Web Solutions
 

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.