BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Kollégiumi hírek » Rendezvény


Jókai hét a kollégiumban

[09A 2012-2013-as tanévben is megrendezésre került kollégiumunkban a Jókai-hét. A programsorozat április 22. (hétfő)-től 23.(csütörtök)-ig tartott.

Április 22-én ünnepélyes keretek között a rendezvény védnöke, Dr. Kerekes Attila önkormányzati képviselő úr nyitotta meg a XXI. Jókai-hetet. Beszédét megelőzték versek és egy kis ismertető Jókai Mórról.

A koszorúzás után megnyílt Gombos Ildikó festőművész kiállítása, ahol mélyről fakadó érzésektől átitatott festményeket, rajzokat és szobrokat csodálhattunk meg. Nem sokkal később a Kemény Gábor Gitárklub műsorát élvezhettük. Eközben kezdetüket vették a csapatépítő játékok és a csocsó bajnokság. Ez alatt újabb kiállítás nyitotta meg kapuit ’Régi idők szépségei’ néven, ahol kézi munkával készített abroszokat nézhettünk meg különböző méretben. Hétfőn utoljára a Vadvirágos Rét zenekar koncertjét hallgathattuk. meg.

23-án, kedden 14:30-kor két program is kezdetét vette. Elindult a Ki mit tud? és a Jókai Kupa kispályás labdarúgó torna. Ezeket követően a Fél10 zenekar műsorát élvezhettük. Este a kolisok szórakoztatására Sajti Maja és Csaplár Klaudia színpadi tánccal, majd Drimba Máté szólótánccal lépett fel. Őket követte a Csaba Néptáncegyüttes bemutatója, végül a napot a karaoke esttel zártuk.

Szerda délután minden csapat 14:30-kor előkészült, majd nekiállt főzni, ugyanis ekkor kerti parti volt a program. Ezzel egy időben Rotics tanár úr vezényletével elindult a lövészet. Később a tanár-diák mérkőzések vették kezdetüket. A harmadik nap egy igazán élvezetes Nightrain koncerttel záródott.

A záró napon elbúcsúztattuk végzős diákjainkat egy magasztos hangulatú vacsorán. A Jókai-hét utolsó feladata Rotics Józsefre, kollégiumunk vezetőjére hárult: ki kellett hirdetni a főzőverseny, a Ki mit tud?, stb. eredményeit. Az egész évben zajló szintek közti foci végeredményének kihirdetésével azonban Kiss Tibor tanár urat bízták meg: a vándorkupát idén az 1/1 tudhatja magáénak. Az eredményhirdetés után néhány szóval lezárták a XXI. Jókai-hetet.

Igazán kellemesen tölthettük el a Jókai-hetet a kollégiumban, hiszen rengeteg szórakozási lehetőség közül választhattunk, melyek mindegyike színvonalas volt.

 

Powered by RS Web Solutions

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.