BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Iskolai hírek » Sporthírek


A sport és a tanulás kiegészíti egymást

KICK - 0Már régóta készülök rá, hogy bemutassam egyik tanítványomat, Solymosi Lászlót (9. A). Először akkor gondoltam erre, amikor a sportsikereiről olvastam. Aztán az iskolai félévi tanulmányi sorrendben találkoztam a nevével, ahol a 9. évfolyamosok között a 6. helyen állt a 4,47-es átlagával. És természetesen nagyon örültem, amikor németből megnyerte a kilencedikesek háziversenyét. Tehát van bőven eredménye, amelyekről érdemes beszámolni.

 

 

László Mezőberényből jött a Vízműbe: olyan erős középiskolát keresett, ahol nemcsak érettségit, hanem hasznos szakmát is szerezhet. Biztos benne, hogy jól választott: magasépítő szakra jár. Tetszik neki a szakma, a követelményrendszer, az iskola barátságos légköre. Szakirányban szeretne majd tovább tanulni.

 

 

A sportot óvodás korában kezdte el-családi hagyományokat követve - és még sokáig szeretné folytatni. A Mezőberényi Kick-box SE versenyzője semi-contact és light-contact kategóriában. Nagyon sok versenyeredménye van, néhány a legkedvesebbek közül:

 

Megyei Bajnokságokon többszörös első, második és harmadik helyezett

 

Megyei Diákolimpián többszörös első, második és harmadik helyezett

 

Országos Diákolimpián többszörös második és harmadik helyezett

 

Világkupán kétszeres harmadik és idén második helyezett

 

Budaörsről háromszor hozta el az első helyezést és egyszer elnyerte a kategóriájában "A legtechnikásabb versenyző" címet.

 

A napokban az Utánpótlás Magyar Bajnokságon a 3. helyet szerezte meg, így már 37. alkalommal állhatott fel a dobogóra.

 

Ilyen eredményeket csak kitartó munkával, szorgalommal lehet elérni: Lászlónak hetente 4-szer van edzése, hétvégeken sokszor versenyre jár és mellette az iskolában is sikeresen helyt kell állnia. De ügyes időbeosztással minden megoldható, a sport erre is megtanította.

 

KICK - 1 KICK - 2 KICK - 3

Copyright © 2013. All Rights Reserved.