BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Erasmus+ KA1 2020-2023

ERASMUS+ a Vízműben

06A spanyolországi magasépítő tanulók Erasmus+ gyakorlatának utolsó hete tart jelenleg. Március 20-án érkezett haza Gengeliczki Laura, Nagy Rebeka és Csillagkuti Jácint. Az eltelt időszakban a gyakorlatuk tartalma változatos volt. Laura és Jácint az Ingenieria Miltan SL córdobai illetőségű cégnél teljesen innovatív általuk ismeretlen építőanyagokkal ismerkedtek meg (térburkolók, illetve földfal megtámasztására szolgáló elemek), a Sketch up programmal kellett 3D modelleket, illetve látványterveket készíteniük. Rebeka az OFG telekommunikációs cégnél szintén tervezői munkát végzett. Javarészt az volt a feladata, hogy a megrendelésekhez készítsen jegyzőkönyveket.

Bővebben...

Erasmus+ program finnországi szakmai gyakorlat

01A Vízműsök Európában című Erasmus+ szakképzési mobilitási projekt (KA122-VET), 2020-as nyertes pályázatának második időszakából a második turnus indult útnak Ulvilába, Finnországba. 2023. március 4-én, szombaton indult útnak a 5/13. B osztályból Csiák Tibor, Fülöp Szabolcs Attila és Provosinszki Noémi. Noémi édesapjával (aki felvitte a csoportot) és Bohus Mária Magdolna kísérő tanárnővel indultak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.

Bővebben...

#Erasmusdays a Vízműben

1A Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium a Europe Direct Békés társszervezőjeként az #ErasmusDays 2022 nemzetközi Erasmus napok keretein belül 2022. október 14-én Let’s talk about Erasmus+ címmel tartotta közös programját második alkalommal, melynek célja a diákok érdeklődésének felkeltése volt a program iránt. Az iskola tanulói közül a 12. és 13. évfolyamos diákok vettek részt, köztük azok a tanulók is, akik már beadták motivációs levelüket az iskola soron következő két Erasmus+ mobilitási pályázatára.

Bővebben...

ERASMUS+ tájékoztató a Vízműben

1A Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium társszervezőként Europe Direct Békés az #ErasmusDays 2021 nemzetközi Erasmus napok keretein belül 2021. október 15-én Let’s talk about Erasmus+ címmel tartotta közös programját, melynek célja a diákok érdeklődésének felkeltése a program iránt. Az iskola tanulói közül hatvanan vettek részt, köztük azok a tanulók is, akik már beadták motivációs levelüket az iskola soron következő két Erasmus+ mobilitási pályázatára, amelyek révén Finnországba és Spanyolországba lehet utazni a jövő év tavaszán.
Elsőként Bohus Mária Magdolna és Laczó Szabolcs Erasmus+ koordinátorok ismertették a programot, mutatták be az iskola Erasmus+ korábbi nyertes pályázatait. Két tanulói beszámoló követte az ismertetőt, Bereczki Dávid finnországi, valamint Lesetár Zsolt spanyolországi Erasmus+ tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal.

Bővebben...

Mi az Erasmus+?

Az Erasmus+ az európai oktatás, képzés, ifjúságügy és sport támogatására irányuló uniós program.

Az Erasmus+ előzetes költségvetése 26,2 milliárd euró. Ez csaknem kétszerese az elődprogram (2014–2020) pénzügyi keretösszegének.

A 2021–2027-es időszakra szóló program nagy hangsúlyt fektet a társadalmi befogadásra, a zöld és digitális átállásra, valamint a fiatalok demokratikus életben való részvételének előmozdítására.

A program támogatja az európai oktatási térségben, a digitális oktatási cselekvési tervben és az európai készségfejlesztési programban meghatározott prioritásokat és tevékenységeket. A program emellett:

  • elősegíti a szociális jogok európai pillérét,
  • végrehajtja az EU 2019–2027-es időszakra szóló ifjúsági stratégiáját,
  • fejleszti a sport európai dimenzióját.

https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/about_hu

Vízműsök Európában 2020-2023 projekt ismertető

erasmus

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium nagy hagyományokkal, komoly szakmai múlttal rendelkező oktatási intézmény. Az iskola alapítása óta sok ezer fiatal kapott falai között sokoldalú, színvonalas szakmai képzést, általános tájékozottságot az élet dolgaiban. Az iskola mindig nyitott volt az újra, de következetesen ragaszkodott kiforrott elveihez. Az itt töltött évek racionális gondolkodásra nevelték a fiatalokat, emberi tartást adtak a későbbiekre is. Tanulói a kezdeti időktől fogva mindig büszkén viselték a "vízműs diák" címet, ami rangot jelentett akkor is és jelent ma is. Napjainkra profiljában a Dél Alföld egyik legsokoldalúbb középiskolája, ahol a műszaki pálya iránt érdeklődő fiatalokat több technikusi szakma várja. A múltbéli eredmények, a tantestület szakértelme, szorgalma, a tanulók elkötelezettsége, a szülők ragaszkodása és elégedettsége, a szakma és a társadalom igényei garantálják az intézmény töretlen fejlődését a jövőben is.

 

 

 

Bővebben...

Copyright © 2013. All Rights Reserved.