Nyílászárók és nyitott gondolkodásmód

01Szakmai előadásra gyűltek a vízműsök nemrég az iskola dísztermébe. A magasépítő szakos diákok egy előadást hallhattak a korszerű alumínium nyílászárókról az Alu König Stahl cég szakértőitől. A céget hárman képviselték, egyikük maga is az iskolánk padjait koptatta hajdanán.


Ezen esemény kapcsán a fiatal generáció komplex képet kapott arról, hogy az ökológiai és energetikai szempontok napjainkban kulcsfontosságú szerepet játszanak az építészetben, ezen belül a korszerű nyílászáró gyártásban is.

 

A prezentációval alátámasztott előadást nagy figyelem kísérte, melynek keretében sor került néhány alumíniumszerkezet helybeli bemutatására is, melyeket a tanulók nagy kíváncsisággal és érdeklődéssel vettek szemügyre.


Ez az előadás nagyszerű alkalom volt arra, hogy a jövendőbeli építőipari szakemberek megismerkedjenek ezzel a modern építési technológiával, illetve arra is, hogy tudatosuljon bennük: a XXI. században nagy jelentősége van az energiatudatos szemléletmódnak. A jövőre nézve nagyon fontos, hogy a bemutatón résztvevő vízműsök munkájuk során megfelelően tudják majd alkalmazni az itt megszerezett tudást és tapasztalatot.

 

 

 

DSC 0220 DSC 0226

DSC 0228 DSC 0230 DSC 0233